Re: DPP+ podnikání-pár otázeček-děkuji
Pokud bude odměna vyšší jak 5000,00 Kč, pak bude sražena zálohová daň a vy musíte tento příjem (na základě potvrzení zaměstnavatele) uvést ve svém DP jako příjem dle § 6. Pouze do 5000,00 Kč se sráží srážková daň a tento příjem je zdaněn již daní konečnou a v DP by jste ho neuváděla. Pokud by jste podepsala prohlášení, bude vám vždy sražena zálohová daň a takový příjem se zahrne do celoročních příjmů v DP na základě potvrzení zaměstnavatele.
Např., pokud by jste měla 20 x DPP do 5000,00 Kč a nebyl by překročen hodinový limit, pak těchto 100000,00 nebudete již uvádět ve svém DP, jelikož příjmy byly zdaněny konečnou daní (dle § 36).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
4. 1. 2008 15:22
pracuju na živnost, teď mám možnost udělat jednu práci na DPP,
prohlášení nepodepíšu, musí mi daná organizace vydat něco jako potvrzení o zdanitelných příjmech? Pokud mi DPP srazí srážkovou daní, nemusím ho dávat jako příjem do podníkání? a bude ještě oných 20 % srážková daň, nebo už je od 1.1.2008 na všechno 15%. daň?