Re: daňové přiznání
Když si chcete udělat zúčtování záloh sama, pak musíte podat daňové přiznání. K tomu ale potřebujete potvrzení o příjmech od zaměstnavatele. Máte ho? Jestliže se ptáte, tak asi ne... pokuste se ho ještě nějak sehnat, doporučený dopis na adresu a pod, teď mě toho moc nenapadá. Roční zúčtování by měl dělat on, pokud ještě existuje, sama můžete jen přes to daňové přiznání.
Pokud zjistíte, že zaměstnavatel zanikl, můžete požádat o roční zúčtování na Finančním úřadě nejpozději do 15. února.
Děkuji Vám za radu.Potvrzení o příjmech mi ještě předal při ukončení prac.poměru k 30.4.07.Naštěstí ho mám. Ale teď nereaguje,tel.má vypnutý už asi měsíc.V bydliště se nezdržuje.Tak jak jsem pochopila, mohu si daň.př.podat sama. Tiskopisy jsou jiné jak pro OSVČ, nebo stejné a vypíšu jen příjem dle §6? Asi budu potřebovat i potvrz. od ÚP, že jsem od 1.5.07 v evidenci.Myslím to dobře?
To je dobře, že máte to potvrzení. Tak si můžete udělat daňové přiznání sama a pokud nemáte jiné příjmy (třeba prodej auta do 1 roku od koupě) tak vyplníte jen §6. Přiložíte k daňovému přiznání originál toho potvrzení od zaměstnavatele a pro jistotu i potvrzení od ÚP, že jste u nich v evidenci do 31.12.. Potvrzení si zkopírujte pro sebe raději. Na daňovém přiznání nezapomeňte vyplnit a podepsat oddíl (loni byl na zadní straně úplně na konci) kde žádáte o poslání přeplatku na dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
5. 1. 2008 17:09
Nevíte někdo,kdo dělá v ÚČTU, jak si v programu vyúčtuji zálohy na daň jako bývalý zaměstnanec? Jsem od 1.5.07 na ÚP a bývalý zaměstnavatel je nezvěstný. Končila jsem s odstupným, tak bych nějakou daň měla dostat zpět.Děkuji