Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

5. 1. 2008 17:09

Nevíte někdo,kdo dělá v ÚČTU, jak si v programu vyúčtuji zálohy na daň jako bývalý zaměstnanec? Jsem od 1.5.07 na ÚP a bývalý zaměstnavatel je nezvěstný. Končila jsem s odstupným, tak bych nějakou daň měla dostat zpět.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2008 21:31

Jitka_D (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání
      Když si chcete udělat zúčtování záloh sama, pak musíte podat daňové přiznání. K tomu ale potřebujete potvrzení o příjmech od zaměstnavatele. Máte ho? Jestliže se ptáte, tak asi ne... pokuste se ho ještě nějak sehnat, doporučený dopis na adresu a pod, teď mě toho moc nenapadá. Roční zúčtování by měl dělat on, pokud ještě existuje, sama můžete jen přes to daňové přiznání.
      Pokud zjistíte, že zaměstnavatel zanikl, můžete požádat o roční zúčtování na Finančním úřadě nejpozději do 15. února.

• 7. 1. 2008 9:38

Dana (neregistrovaný)

Děkuji Vám za radu.Potvrzení o příjmech mi ještě předal při ukončení prac.poměru k 30.4.07.Naštěstí ho mám. Ale teď nereaguje,tel.má vypnutý už asi měsíc.V bydliště se nezdržuje.Tak jak jsem pochopila, mohu si daň.př.podat sama. Tiskopisy jsou jiné jak pro OSVČ, nebo stejné a vypíšu jen příjem dle §6? Asi budu potřebovat i potvrz. od ÚP, že jsem od 1.5.07 v evidenci.Myslím to dobře?

• 7. 1. 2008 22:16

Jitka_D (neregistrovaný)

To je dobře, že máte to potvrzení. Tak si můžete udělat daňové přiznání sama a pokud nemáte jiné příjmy (třeba prodej auta do 1 roku od koupě) tak vyplníte jen §6. Přiložíte k daňovému přiznání originál toho potvrzení od zaměstnavatele a pro jistotu i potvrzení od ÚP, že jste u nich v evidenci do 31.12.. Potvrzení si zkopírujte pro sebe raději. Na daňovém přiznání nezapomeňte vyplnit a podepsat oddíl (loni byl na zadní straně úplně na konci) kde žádáte o poslání přeplatku na dani.

• 8. 1. 2008 10:45

Dana (neregistrovaný)

Moc,moc Vám děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).