Re: Poradíte s leasingem?
Auto je osobní, s přepážkou v kategorii N1 a vedeme účetnictví. A v té souvislosti se ještě zeptám, zaplatili jsme na něj zálohu 20tis. a 114tis., ve spl.kalendáři je celá částka 134tis.uvedena jako mim.splátka. Mám však Daň.doklad pouze na těch 20tis. Jak si poradit, mám chtít daň.doklad na celou tu mim.splátku?
Monika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
5. 1. 2008 21:54
Dobrý den, koupili jsme auto na leasing. Navádím ho do programu (POHODA) a nevím jak je to s daň.náklady. Myslela jsem, že celkovými daň.náklady, které budu rozpočítávat na jednotlivé roky, je pro mě částka na faktuře mezi prodejem a leasingovou společností, kterou jsem v kopii obdržela. Při navedení splátek mi však vychází suma vyšší, ale odpovídá splátkovému kalendáři a sumě uvedené na leasing.smlouvě jako "základ daně celkem". Součástí 36ti splátek je i pojištění zprostředkované leasingovou společností. Patří i toto pojištění do daň.nákladů, které budu v jednotlivých rocích časově rozlišovat? Nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně, ale moc tomu nerozumím. Děkuji za odpovědi. Monika