Re: Paragon - do jaké výše?
Rada bych se taky k této diskuzi zeptala, jak je to s fakturami třeba od Coca Cola, která nám dá hotovostní fakturu třeba na 18500,- v hotovosti a jen dolů připíšou, že hotovost převzal:.....
Jak toto účtujete, když je hotovstní jen do 10tis., vždit druhá strana má tu samou povinnost??
Asi je to banální dotaz, ale jsem nováček.
Moc děkuji
Nejedná se o hotovostní, ale o povinnost při částce vyšší ne 10.000 vystavit fakturu jako daňový doklad, který může být hrazen v hotovosti. Jak píšete: napíše se dolů hotovost převzal:..... Nebo k faktuře přiloží příjmový doklad. To je v pořádku. Ale zarazilo mě, když mi pán řekl, že může psát paragon na částku do 20.000,-. Tak jsem si říkala, jestli mi něco neuniklo.
Hezký večer.
>>>Byl mi vystaven paragon na částku 19.990,- Kč. Chtěla
>>>jsem po prodávajícím fakturu, nebo 2 paragony, řekl
>>>mi, že paragon může být do částky 20.000,-. Myslela
>>>jsem, že do 10.000,-. Poraďte prosím, jestli jsem
>>>tuto
>>>skutečnost nějak přehlédla. Abych po něm náhodou
>>>nevyžadovala fakturu a byla toto pravda. Díky.
>>
>>
>>Rada bych se taky k této diskuzi zeptala, jak je to s
>>fakturami třeba od Coca Cola, která nám dá hotovostní
>>fakturu třeba na 18500,- v hotovosti a jen dolů
>>připíšou, že hotovost převzal:.....
>>Jak toto účtujete, když je hotovstní jen do 10tis.,
>>vždit druhá strana má tu samou povinnost??
>>Asi je to banální dotaz, ale jsem nováček.
>>Moc děkuji
>
>Jolano, já s tímhle pracuji také, ale u konkurence
>Pepsi :-)!
zřejmě zde došlo k popletení pojmů zjednodušený daňový doklad - paragon a platba v hotovosti. Zjednodušený daňový doklad lze vystavit na částku do 10 000,- Kč a znamená to, že doklad nemá všechny náležitoati daňového dokladu, hlavně nemá vypočtenou daň. Má uvedeno jen %daně a odběratel si daň vypočte. Kdežto daňový doklad-fa, která má všechny náležitosti daňového dokladu dle zákona o DPH na jakoukoliv částku(asi do půl milionu), může být hrazena i v hotovosti.
>Je to v pořádku, normálně zaúčtuji příjem do
>pokladny.
>Anička
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
6. 1. 2008 18:05
Byl mi vystaven paragon na částku 19.990,- Kč. Chtěla jsem po prodávajícím fakturu, nebo 2 paragony, řekl mi, že paragon může být do částky 20.000,-. Myslela jsem, že do 10.000,-. Poraďte prosím, jestli jsem tuto skutečnost nějak přehlédla. Abych po něm náhodou nevyžadovala fakturu a byla toto pravda. Díky.