Dobrý den,
bude záležet, na základě jakého vztahu jste si uvedenou částku přivydělala a zda již byla částka plátcem zdaněna (například zaměstnavatelem).
Obecně však platí povinnost podat daňové přiznání tehdy, pokud roční příjmy přesáhnou částku 15 000,- Kč, nejedná-li se o příjmy od daně osvobozené nebo o příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou (tzv. srážková daň). Dále není nutné přiznání podávat v případě, pokud poplatník má pouze příjmy ze závislé činnosti pouze od jednoho nebo postupně od více plátců. Podmínkou je, že podepsal tzv. daňové prohlášení.
Pokud jste si tedy přivydělala uvedenou částku v rámci závislé činnosti (například odměna z dohody o provedení práce či dohody o pracovní činnosti) a splňujete výše uvedené podmínky, daňové přiznání nemusíte podávat. V opačném případě přiznání podat musíte.
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 15:36
Dobrý den,
v loňském roce (2010) jsem si přivydělala 34300 Kč. Přesně od února do prosince. Pokračovat dál v tomto oboru už nebudu. Jsem na rodičovské dovolené. RP pobírám 3800Kč. Manžel pracuje u zaměstnavatele. Můj dotaz je, zdali se mám nahlásit na Fú a podávat za rok 2010 daňové přiznání. Nebo je ta částa nízká a nezdaňuje se.
Děkuji za odpověď, Mirka