Re: zaměstnání na další pracovní úvazek
Co se týče dohody, tu můžete sepsat jenom na 150 hod. ročně. Sepišete s ním pracovní smlouvu jako 2 prac. poměr.Odvádet budete soc. a zdrav jenom z toho co vyděla. Ale musite mit potvrzení, že v 1 zaměstnání taky odvádi soc a zdrav. jenom z toho co vyděla. A když se tyhle zaměstnaní sečtou měl by met min. mzdu. Ja taky tak pracuji. Obě ty zaměstnání jsou rovnocenné na sam úrovní. Akorát si pan bude muset udelat na konci roku daňové přiznání sam.
Re: zaměstnání na další pracovní úvazek
Myslím, že nemusíte uzavírat PP, protože jestli se vejdete v průměru do 20 hodin týdně, můžete sepsat dohodu o pracovní činnosti (nemusíte platit dovolenou, odstupné, výpověď je kratší).
V potvrzení stačí, když napíšou, že odvádí ZP nejméně z minimální mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 1. 2008 7:17
Pěkný den,
potřebuji v tomto roce zaměstnat řidiče (provozuji autodopravu). Tento člověk je však již na hlavní pracovní poměr zaměstnán jinde - a mé zaměstnání má pouze jako doplňující (jeho výdělek u mne bude také hodně rozdílný - někdy 1000 kč za měsíc, jindy 6000 atd. - dle práce).
Jakým způsobem mám minimalizovat mzdové náklady a odvody státu (z strany zaměstnavatele i zaměstnance?). Mám s ním sepisovat pracovní smlouvu? Nebo raději jen dohodu? Na živnostenský list dotyčný pracovat nechce.
Děkuji za odpověď.