Re: danove priznani FO
Pokud jste za rok 2007 nevykázala ztrátu z podnikání, pak nemusíte podávat daňové přiznání - dle § 38g zákona o daních příjmů. Můžete (není to však Vaší povinností) svému FÚ poslat čestné prohlášení, že jste v roce 2007 neměla příjmy z podnikání, ani jste nevykázala daňovou ztrátu.
Re: danove priznani FO
Jeste jeden dotaz prosim - jsem povinna posilat cestne prohlaseni, ze jsme nemela v roce 2007 prijmy z podnikani, ani jsem nevykazala ztratu i Okresni sprave socialniho zabezpeceni a Zdravotni pojistovne? nebo je mam jakkoli jinak o tom informovat, nebo staci, pokud toto prohlaseni poslu Financnimu uradu?
Dekuji moc za odpoved.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
7. 1. 2008 8:07
Dobry den,
mela bych prosim jednu prosbu, mohli bystem mi prosim poradit, jakym zpusobem se podava danove priznani FO pokud mam "nulovy" rok? mam ZL na tlumocnicke a prekladatelske prace, jedna se o vedlejsi cinnost, jsem v hlavnim pracovnim pomeru ( ne na ZL ) a ZL mam pouze na vedlejsi privydelek. Nejsem platcem DPH, ucetnictvi jednoduche. V roce 2007 jsem vsak nemela zadnou vydanou fakturu. Existuje prosim nejaky extra formular prave pro takoveto podani danoveho priznani FO? ZL jsem mela po celou dobu roku 2007 aktivni, cinnost jsem nepozastavovala.
Pokud muzete, moc Vas prosim o radu a dekuji velice predem.