Re: zdravotní ošetření_laser ?
Díky, mě by spíše zajímalo, podle čeho posoudí lékař, že nenáleží PN, že tento výkon nehradí pojišťovna ? Vždyť u zubaře také celý výkon nehradí pojišťovna a zaměstnanci dáme volno na ošetření. Já nediskutuji o tom, že při laseru-operaci očí - nadstandard - nemá nárok na §, ale zajímalo by mě porovnání třeba s tím zubařem. Když půjde Z-ec si nechat udělat protézu, kterou ZP nehradí, přiznám mu dobu nezbytně nutnou na ošetření. Zkusím si odpovědět - protézu mít musí, laserový oči ne. Jen mám obavy, aby se tenhle rok nepovažovala za nadstandard už třeba i ta protéza :( blbej vtip, co ...
No já to přesně taky nevím, ale vím, že sousedka si musela platit (to bylo před 2 lety) i samotné vyšetření lékařem, léky i následnou kontrolu. Obvodní neschopenku také nenapsala - prý je to totéž jako kdyby to byla kosmetická operace. Děs běs. Zrovna u operace očí mi to připadá úplně zcestný, ale nikde jsem nic bližšího nenašla.
první chyba (a nejzávažnější) je v tom, že sestra - lékař potvrdí zaměstnanci vše - tedy i když přinese propustku, kdo ví, jestli vůbec zkontroluje jméno, komu vůbec co potvrzuje - jestli nedávají razítka "na potkání", (nevím, jak u Vás, ale u nás žádný lékař/sestra na propustku rozsah ošetření nepíše - bylo by to asi i právně napadnutelné, viz ochrana osobních dat)
takže pokud MÚ dostane připnuté propustky k docházkám ( přímý nadřízený by měl zodpovídat za rozsah uznané placené/neplacené nepřítomnosti - třeba dle vydaných vnitřních předpisů ), tak to proplatí - popř. se domlouvá v nejasnostech s tím nadřízeným, který žádá proplacení
tomu všemu rozumím, ale vidím nesoulad mezi ošetřením u zubaře a laserové operaci, kdo řekne, zda má nárok na § u laseru ?? Původně jsem se domnívala, že ne, skoro bych to i tvrdila, ale nyní váhám ...patrně to je nadstandard, ale to má posuzovat mzdová ??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 1. 2008 8:48
dobrý den, zaměstnankyně požaduje "paragraf na lékaře" - jezdí do Hradce Králové (místo výkonu práce LB) na operaci očí - laser, úkon si hradí, jedná se o tzv. nadstandard. Jsem toho názoru, že na § nárok nemá, 590/2006 sice hovoří o nezbytně nutné době, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení, které je ve smluvním vztahu ke zdravotní pojišťovně, kterou si zaměstnanec zvolil (to nevím) a které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance a je schopné potřebnou zdravotní péči poskytnout(též nevím) pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu.Ale zde se nejedná o hrazenou zdravotní péči, tak mě vlastně napadlo, kde najdu definici c o j e zdravotní péče :) kdy má Z-ec nárok na náhradu mzdy.