Re: Prac.úraz-daňové přiznání
záleží na tom, kdy a jak Vy pošlete podklady na Koop. a kdy (v kterém roce) zúčtuje - takže by měli z pojišťovny (na žádost zaměstnance) dotyčnému poslat Potvrzení o zdanitelných příjmech, které přiloží k daň.př. na FÚ + příjem od Vás - zaměstnanec si vyplní daň. přiznání
Re: Prac.úraz-daňové přiznání
nesetkala jsem se ještě s tím, že by Kooperativa, byť na žádost Z-ce, zasílala Potvrzení o zdanitelných příjmech. Funguje to tak, že Kooperativa zašle Vyrozumívací dopis poškozeném k PÚ, kde je poukázaná částka, daň a toto slouží jako podklad k DPFO (pokud je sražena zálohová daň), nikdy jsem Potvrzení o zdanitelných příjmech na FÚ za Z-ce k DPFO nedokládala, ani to FÚ nevyžadoval, jen Potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele+vyrozumívací dopis Kooperativy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 1. 2008 8:54
Vím, že pokud měl zaměstnanec pracovní úraz, nemohu mu provést roční zúčtování, ale musí si sám podat daňové přiznání.
Jenom potřebuji vědět, jak je to v případě, kdy PN pro tento úraz trvala např. do knce r.2007 a Kooperativa pošle odškodnění až během února. Počítá se tento ještě do r.2007 nebo až do r.2008 ?
ve druhém případě bych, předpokládám, mohla roční zúčtování provést a zaměstnanec by měl povinnost podat daňové přiznání až za r. 2008 ? Můžete mi někdo poradit? Děkuji