Prac.úraz-daňové přiznání

• (neregistrovaný)

7. 1. 2008 8:54

Vím, že pokud měl zaměstnanec pracovní úraz, nemohu mu provést roční zúčtování, ale musí si sám podat daňové přiznání.
    Jenom potřebuji vědět, jak je to v případě, kdy PN pro tento úraz trvala např. do knce r.2007 a Kooperativa pošle odškodnění až během února. Počítá se tento ještě do r.2007 nebo až do r.2008 ?
    ve druhém případě bych, předpokládám, mohla roční zúčtování provést a zaměstnanec by měl povinnost podat daňové přiznání až za r. 2008 ? Můžete mi někdo poradit? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2008 9:25

sybera (neregistrovaný)

Re: Prac.úraz-daňové přiznání
      daňové přiznání je dle mého povinnen podat, pokud má odškodnění poukázené Koop. na svůj účet a do 5000.
      Pokud platíte Vy a Koop. Vám refunduje, pak lze RZ provést.
      Pokud Koop. poukázala v únoru, je to daň roku 2008 - je i v jiné výši(15%).

• 7. 1. 2008 9:49

xy (neregistrovaný)

záleží na tom, kdy a jak Vy pošlete podklady na Koop. a kdy (v kterém roce) zúčtuje - takže by měli z pojišťovny (na žádost zaměstnance) dotyčnému poslat Potvrzení o zdanitelných příjmech, které přiloží k daň.př. na FÚ + příjem od Vás - zaměstnanec si vyplní daň. přiznání

• 16. 3. 2008 9:33

beta (neregistrovaný)

nesetkala jsem se ještě s tím, že by Kooperativa, byť na žádost Z-ce, zasílala Potvrzení o zdanitelných příjmech. Funguje to tak, že Kooperativa zašle Vyrozumívací dopis poškozeném k PÚ, kde je poukázaná částka, daň a toto slouží jako podklad k DPFO (pokud je sražena zálohová daň), nikdy jsem Potvrzení o zdanitelných příjmech na FÚ za Z-ce k DPFO nedokládala, ani to FÚ nevyžadoval, jen Potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele+vyrozumívací dopis Kooperativy.

• 10. 11. 2008 10:23

beta (neregistrovaný)

uplynula nějaká doba a už jsem se setkala s Potvrzením o zdanitelných příjmech od Kooperativy - lepší se ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).