Zařazení zaměstnance- mzda Spěchá

• (neregistrovaný)

7. 1. 2008 11:55

Dobrý den,
    můžeme zaměstnanci - dělník pro čištění města dát mzdu např. 12000, když podle min. mzdových tarifů by mohl být max. ve druhé skupině tedy 8900???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2008 12:09

pája (neregistrovaný)

Re: Zařazení zaměstnance- mzda Spěchá
      Musíte to vzít opačně, měl by být minimálně ve 2. skupině s uvedenou mzdou, pokud mu dáte více, je to ve prospěch zaměstnance a nikdo to nemůže nijak napadat.

• 7. 1. 2008 18:12

anonymous (neregistrovaný)

Otázkou je, zda se nejedná o zaměstnance státní správy, kde platí konkrétní platové tarify.

• 7. 1. 2008 19:39

J (neregistrovaný)

Také mne to napadlo.Název kategorie- dělník pro čištění města tomu odpovídá.Tazatel musí specifikovat o jakého zaměstnavate se jedná, podle toho se můž odpovědět. U státní správy je to jinak.

• 7. 1. 2008 22:31

J. (neregistrovaný)

Ano jde o zaměstnance státní správy.
      Máme dva, jeden má jen základní vzdělání a praxi žádnou, druhý má střední školu s maturitou, praxi také žádnou.
      Starosta by jim chtěl dát kolem 12 tis., ale podle katalogu prací a tabulek jsem pro ně nenašla žádné vhodné zařazení. Můžete mi napsat prosím platné znění tabulek? Našla jsem platné od 1.1.07 a nic dalšího nemůžu najít.
      Podle tabulek jsem v 1 stupni a 1 třídě našla částku nižší než je minimální mzda, to může někdo dostat méně? Nebo se to dohání osobním příplatkem, odměnou....?
      Díky za reakce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).