Re: Zase exekuce
Pokud by exekucí bylo víc, sráží se nejdříve ta , která přišla první, až tu splatíte, potom v tom pořädí, v jakém přišly, ty další.
Pokud by ta exekuce byla přednostní, musí se srazit i druhá třetina.
Je to složitější. Stručně řečeno, splácí se podle pořadí v jakém došly,(1/3 + částka zabavitelná bez omezení), pokud potom přijde přednostní, splácí se podle pořadí z první třetiny a z druhé třetiny + zabavitelné bez omezení, se začne splácet ta přednostní.
Kdyby hned ta první byla přednostní, bude se na ni strhávat 1928+1928+to, co po odečtení nezabavitelné částky zůstalo nad 5785.
Pokud je tam výživné, má přednost a platí se v pořadí: běžné výživné, dlužné výživné a pak teprve ostatní přednostní exekuce.
tak to Vám strhla moc.Exekuce a další (pokuty)se opravdu sráží dle platu, takže nelze neponechat životní minimum,jste-li sama, pak Vaše nezabavitelná částka je 3857 Kč a pokud máte nepřednostní pohledávku, pak by Vám mělo zůstat
3857+ 3856=7713 Kč, tj. nezabavitelná částka a 2/3 z částky 5785, nad kterou se sráží neomezeně.Nezabavitelné částky musí zůstat, ať se děje cokoliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 1. 2008 13:41
Chtěla bych se zaptat, mám-li 2 nepřednostní exekuce na plat, který se skládá ze základu 15000 a z provize za prodané zboží, tedy pohyblivé složky, a účetní mi každý měcíc strhává stejnou částku je to tak správně? Měla jsem za to, že výše stržené částky závisí na výšce mzdy (čím více vydělám tím vice mi bude strženo a naopak). Jde mi o to, že mi byla za listopad zaměstnavatelem stržena pokuta 2000 Kč a účetní mi provedla srážky na exekuce ve stejné výši jako předešlý měsíc a výplatu jsem měla jen 3952 Kč čistého.