Re: vyúčtování sráž. daně-opravdu nikdo
No já osobně to právě takhle dělám, že ve vyúčtování to dám do 12/2007. Ale právě tady na doskuzi jsem našla odpověd na podobný dotaz odpověd byla že by to mělo být až v měsíci kdy byla daň zaplacena a dát to do vyúčtování až do ledna /2008. Proto jsem psala abych se ujistila jestli to dělám blbě já nebo jestli byla odpověd špatná. Zuzana
Já to dělám vždy tak, že když je srážková daň sražena ze mzdy za prosinec a mzda je vyplacena až v lednu, dávám to do vyúčtování za 2007.
Ten formular hodne napovi - je tam schvalne kolonka leden (po prosinci). I kdyz je placeno v lednu tyka se to prechoziho roku a proto se to ve vyuctovani musi objevit. Zalohu na dan kdyz zapomenete zaplatit v prosinci a zaplatite ji az v novem roce take odectete od dani minuleho roku.
Ivan Zerzanek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 1. 2008 20:53
DP za 12/2007 odvod v 1/2008. Při vyúčtování srážkové daně budu tedy tuto částku dávat do roku 12/2007 nebo až do 1/2008 a tedy až příští rok do vyúčtování? Jak je to správně? Zuzana