Vycházky stanovené lékařem

• (neregistrovaný)

8. 1. 2008 11:29

Jsou v nějaké předpisu určeny, jak mají byt stanoveny vycházky zaměstnancům v pracovní neschopnosti?? Volala jsem osmi praktickým lékařům a absolutně se neshodují. Někteří tvrdí, že se mají dát 2 hod dopoledne a 2 hodiny odpoledne nebo 4 hodiny v kuse, u rakoviny neomezené. Někteří mi řekli, že dávají od 8-18 hod, jiní že individuálně po dohodě, další podle diagnozy. Někteří mi řekli, že se řídí pravidly dle OSSZ...jakými????

Dva se se mnou nebavili vůbec, že na to nemám právo..(jako mzdová zaměstnavatele)

Chceme si sami ohlídat zaměstnance, jestli dodržují léčebný režim, ale nástrojů na to prostě moc není :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2008 11:35

Zuzana (neregistrovaný)

Re: Vycházky stanovené lékařem
      Mám bohužel ten pocit, žë je to pouze na zvážení lékaře od kdy do kdy povolí vycházky a za jakých podmínek s přihlédnutím na zdravotní stav pacienta.

• 8. 1. 2008 11:37

Lenka (neregistrovaný)

Také nám to na jednom školení řekli, ale jak je vidět co doktor to jiný názor..

• 8. 1. 2008 12:05

anonymous (neregistrovaný)

Zatím si sami zaměstnance v podstatě nemůžete ohlídat vůbec. Pokud nepočítám možnost požádat příslušný státní orgán.

Druhá věc je, že naprostá většina informací ohledně vycházek je v následujícím duchu: žádný předpis tohle nestanoví. Dokonce ty odvážnější výklady jdou tak daleko, že lékař nemůže pacientovi omezit svobodu pohybu, s výjimkou důvodů stanovených zákonem. Tedy, že pacient se zlomenou rukou by mohl mít vycházky 24 hodin denně.

• 8. 1. 2008 12:33

Lenka (neregistrovaný)

hezké..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).