Re: Dohoda o pr.práce - přiznávat tento
Souhlasím s Renatou, že pokud Vám byla sražena zálohová daň, musíte ji vyúčtovat, uplatnit slevy a zahrnout do SZM.
J.
Re: Dohoda o pr.práce - přiznávat tento
Ale buď jste se spletla Vy nebo účetní, ale zálohová daň nebyla v r. 2007 15%, ale z této částky 12%. A přepokládám, že Vám uplatnili na základě podepsaného prohlášení slevu na poplatníka, takže konečná daň byla 0. V takovém případě tuto mzdu uvést musíte.
Pokud ale Vám srazili 15% a slevu neuplatnili, pak zřejmě nebrali v úvahu Vaše podepsané prohlášení a pak je tato daň srážková a neuvádíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 1. 2008 13:40
Dobrý den,
v roce 2007 jsem měla vyplacenou odměnu za dohodu o provedení práce. Měla jsem podepsané prohlášení ( jsem na rodičovské dovolené bez zaměstnavatele ) a byla mi sražena zálohová daň 15%. Hrubá odměna činila 5.000,- /měs.
Musím, pokud šlo o zálohovou daň tento příjem přiznávat při společném zdanění manželů?
Vím, že příjem na dohodu do 5.000,-/měs. se nemusí nikde přiznávat, ale mate mě, že se v tomto případě, když jsem podepsala prohlášení jedná o zálohovou daň a ne daň konečnou!!!!
Děkuji