Dohoda o pr.práce - přiznávat tento pří?

• (neregistrovaný)

8. 1. 2008 13:40

Dobrý den,
    v roce 2007 jsem měla vyplacenou odměnu za dohodu o provedení práce. Měla jsem podepsané prohlášení ( jsem na rodičovské dovolené bez zaměstnavatele ) a byla mi sražena zálohová daň 15%. Hrubá odměna činila 5.000,- /měs.
    Musím, pokud šlo o zálohovou daň tento příjem přiznávat při společném zdanění manželů?
    Vím, že příjem na dohodu do 5.000,-/měs. se nemusí nikde přiznávat, ale mate mě, že se v tomto případě, když jsem podepsala prohlášení jedná o zálohovou daň a ne daň konečnou!!!!
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2008 14:18

Renata (neregistrovaný)

Re: Dohoda o pr.práce - přiznávat tento
      já si myslím, že pokud jste měla slevu na poplatníka, měla byste tento příjem do společného zdanění přiznat

• 8. 1. 2008 14:21

J. (neregistrovaný)

Souhlasím s Renatou, že pokud Vám byla sražena zálohová daň, musíte ji vyúčtovat, uplatnit slevy a zahrnout do SZM.
      J.

• 8. 1. 2008 18:53

Jiřka (neregistrovaný)

Ale buď jste se spletla Vy nebo účetní, ale zálohová daň nebyla v r. 2007 15%, ale z této částky 12%. A přepokládám, že Vám uplatnili na základě podepsaného prohlášení slevu na poplatníka, takže konečná daň byla 0. V takovém případě tuto mzdu uvést musíte.
      Pokud ale Vám srazili 15% a slevu neuplatnili, pak zřejmě nebrali v úvahu Vaše podepsané prohlášení a pak je tato daň srážková a neuvádíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).