CD s videopořadem

• (neregistrovaný)

8. 1. 2008 16:29

Firma si nechala vyrobit videopořad-prezentace a propagace firmy Byl dodán na CD a máme výhradní, časově neomezené právo k užití autorských děl a uměleckých výkonů na tomto nosiči (na festivalech,veletrzích,přehlídkách), máme povinnost uhradit autorské honoráře za veřejná komerční provozování díla. Cena tohoto CD s videopořady je přes 100000,-. Jde o dlouhodobý nehmotný majetek , nebo lze zaúčtovat do režie ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2008 16:30

Crt (neregistrovaný)

CD s videopořadem-nehmotný majetek ?
      Jen doplňuji název příspěvku...

• 9. 1. 2008 10:27

m (neregistrovaný)

Re: CD s videopořadem
      Já bych to dala do režie, protože vím ze zkušenosti, že podobné prezentace se po roce už musí předělávat, aby byly aktuální... Něco podobného "vyrábíme" a pokud vím, zákazníci si to nikdy do DNHM nedávají. Vedou to jako nákup služby za reklamu.

• 9. 1. 2008 14:13

Crt (neregistrovaný)

Vím určitě, že to bude sloužit déle než jeden rok...myslíte, že budu schopen to obhájit jako režii ?

• 9. 1. 2008 17:53

m. (neregistrovaný)

Já si myslím že ano. Nikam to neprodáváte, nedáváte za úplatu... No a tak budete prostě tvrdit, že to mělo sloužit jen rok... Já bych to brala jako reklamu vytvořenou na nějakém nosiči. Nikde se neohánějte těmi autor.právy, aby to nevypadalo jako film...
      Je to na vás, já bych to riskla, ale záleží, co vše taky máte ve smlouvě atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).