Materiál a bytová výstavba v roce 2008

• (neregistrovaný)

8. 1. 2008 20:05

Lidičky, prosím o radu, úplně jsem asi zblbnul z těch zákonů. Zabývám se montáží plastových oken převážně do rodinných domků, bytů atd. Okna mi zajišťuje dodavatelsky firma, která mi fakturuje samozřejmě s 19%. Já ty okna dodávám a montuji, včetně začištění, montáží parapetů a žaluzií. Parapety a žaluzie mi jsou také na zakázku vyráběny, také s 19%. Když teď budu fakturovat dodání a montáž oken u rodinného domku, který splňuje tzv. soc. bydlení, mohu na vše uplatnit sníženou sazbu 9%? Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2008 9:23

Pavel (neregistrovaný)

Re: materiál a bytová výstavba v roce 20
      Do roku 2010 můžete montovat i u nesociálních RD ve snížené sazbě (§ 48 ZDPH).

Pouze musíte splnit definici rodiného domu v § 4/1/za ZDPH. Tj. může mít i nad 350 m2.

Hezký den!

• 9. 1. 2008 20:33

romana (neregistrovaný)

Promiňte, asi se v tom začínám taky pěkně ztrácet, je to tak, že u nesociálních RD se smí snížená sazba uplatnit pouze v případě oprav ? Pokud jde dodávku a montáž na novostavbu, pak je třeba odvést 19%. ?

• 10. 1. 2008 9:25

Daniela (neregistrovaný)

U oprav to platí jako dosud 9%.(Normálně rodinný dům=nadpolovic na bydlení)
      U novostaveb musíte počítat těch 350m2, pokud se vejde tak 9 a pokud přesáhne,tak s 19%.Ale zase jsou tam nějaké výhody, že třeba i samostatnou garáž u sociál.bydlení můžete dát s 9% a td.

• 11. 1. 2008 9:33

Jana (neregistrovaný)

Ale bacha na to, prý i ta garáž a třeba i vnitřní bazén se započítává do plochy, takto mi to včera tvrdila kontrola na DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).