Re: fa do roku 2007 nebo 2008?
Řešila jsem stejný problém nakonec jsem se rozhodla že pokud je tam datum vystavení leden 2008 je to již doklad roku 2008 a tento doklad účtuji již do nového roku samozřejmě před dohadné položky nákladama do roku 2007. Ale teď teda nevim jestli to nemam předělat. PROSÍM JEŠTĚ O DALŚÍ NÁZORY.
Faktury došlé účtuju i během roku do měsíce, kam spadá DUZP,
abych neměla velké odvody DPH. A na konci roku čekám na došlé faktury s DUZP v roce 2007 až do 24.1.(účtuju do roku 2007), abych nepřišla o možnost odečtu nebo nemusela dělat opravu DPH.
Až u faktur k roku 2008 tvořím novou číselnou řadu.
Řešil jsem stejný problém. Tak jsem volal na linku společnosti Stormware, aby mi poradili jak se to v účetním programu Pohoda účtuje a slečna na druhé straně telefonu mi nebyla schopna poradit.
Ale nakonec jsem to vykoumal. Faktury, kteřé přijdou v roce 2008 s DUZP 2007 normálně dám pod číselnou řadu roku 08 s DUZP O7. Po uložení to hodí nějaké tabulky, které ignoruji. Po datové uzávěrce zůstanou tyto faktury s předkontací BEZ. To znamená, že nebudou zaúčtovány do roku 2008 ale zůstanou hezky v roce 2007, kde mají být.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 1. 2008 9:02
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu, pokud dostaneme fakturu, která je vystavená v roce 2008 se DUZP 31.12.2007 a v účetním programu máme nastaveno, že datumem zaúčtování dokladu je DUZP, můžeme tyto faktury vystavené v roce 2008 nechat v roce 2007 nebo musíme zaúčtovat do nákladů přes dohadné položky a faktury zařadit do roku 2008?
Děkuji Všem za poskytnutý názor.