Re: Jak z jednoho PP do druhého PP
Bude Vám dávána neomluvená absence tak dlouho, dokud se zaměstnavatel nenaštve a nezruší Vám prac. poměr pro hrubé porušení prac. povinností (a teprve pak Váš prac. poměr skončí, dostanete potvrzení o zaměstnání - tzv. zápočťák- ve kterém bude tento § o hrubém porušení zapsán). Za každý den áčka musí zaměstnavatel odvést 13,5 z poměrné části minimální mzdy zdravotní pojištění (tzn. za celý měsíc áčka = 13,5% z 8000 Kč). To Vám buď srazí ze mzdy nebo, pokud nebude z čeho srazit, bude na Vás oprávněně vymáhat. Za každý den áčka Vám může sebrat z nároku dovolené 1 až 3 dny (ale letos Vám ještě žádný nárok nevznikl.). Může na Vás vymáhat škodu způsobenou vaší neomluvenou absencí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 1. 2008 21:15
Dobrý večer, prosím o radu. V práci to nemám zrovna se šéfem nejlepší a tak si hledám nové místo. Nechtěla jsem ale riskovat a zůstat bez příjmů, proto situaci snáším a nepodala jsem ještě výpověď (mám úvěr ). Teď jsem ale vyhrála konkurz a prosím o radu, jaké mám možnosti. Znám tyto - klasická dvouměsíční výpověď, anebo dohoda. První je dlouhá, druhá nejistá ( může ji nepřijmout ). Mám ještě jiné? Co by se stalo, kdybych do současného zaměstnání po odmítnutí dohody o ukončení PP přestala chodit a přestoupila do nové práce? Děkuji za vaše další nápady a rady.