Jak z jednoho PP do druhého PP

• (neregistrovaný)

9. 1. 2008 21:15

Dobrý večer, prosím o radu. V práci to nemám zrovna se šéfem nejlepší a tak si hledám nové místo. Nechtěla jsem ale riskovat a zůstat bez příjmů, proto situaci snáším a nepodala jsem ještě výpověď (mám úvěr ). Teď jsem ale vyhrála konkurz a prosím o radu, jaké mám možnosti. Znám tyto - klasická dvouměsíční výpověď, anebo dohoda. První je dlouhá, druhá nejistá ( může ji nepřijmout ). Mám ještě jiné? Co by se stalo, kdybych do současného zaměstnání po odmítnutí dohody o ukončení PP přestala chodit a přestoupila do nové práce? Děkuji za vaše další nápady a rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2008 21:26

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Jak z jednoho PP do druhého PP
      Bude Vám dávána neomluvená absence tak dlouho, dokud se zaměstnavatel nenaštve a nezruší Vám prac. poměr pro hrubé porušení prac. povinností (a teprve pak Váš prac. poměr skončí, dostanete potvrzení o zaměstnání - tzv. zápočťák- ve kterém bude tento § o hrubém porušení zapsán). Za každý den áčka musí zaměstnavatel odvést 13,5 z poměrné části minimální mzdy zdravotní pojištění (tzn. za celý měsíc áčka = 13,5% z 8000 Kč). To Vám buď srazí ze mzdy nebo, pokud nebude z čeho srazit, bude na Vás oprávněně vymáhat. Za každý den áčka Vám může sebrat z nároku dovolené 1 až 3 dny (ale letos Vám ještě žádný nárok nevznikl.). Může na Vás vymáhat škodu způsobenou vaší neomluvenou absencí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).