DUZP

• (neregistrovaný)

10. 1. 2008 7:05

Jsem OSVČ,čtvrtletní plátce DPH, vedu DE.každý rok vystavuji platební kalendář s rozpisem plateb na každý měsíc (za poskytnuté pravidelné služby). platební kal.obsahuje všechny náležitosti daňového dokladu s rozpisem DPH. Klienti ale po mě chtějí ještě vždy za každé čtvrtl. vyúčtovací fakturu. Musím ji vystavit? nestačí jim platební kalendář? a jedna firma mi zaplatila v lednu celou částku na celý rok. DPH určitě musím odvést (za službu je DUZP podle uskut.služby nebo přijetí platby, co nastane dřív) A jemu musím vystavit doklad na celou částku? děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2008 17:11

anonym (neregistrovaný)

Re: DUZP
      Pokud bude hrazeno podle platebního kalendáře, pak nemusíte vystavovat žádný jiný DD k přijté platbě.
      V případě, že osoba, pro niž je uskutečňováno zdanitelné plnění, neprovádí platby podle rozpisu uvedeného v platebním kalendáři, nelze u daného plnění uvedeného na platebním kalendáři uplatnit nárok na odpočet daně. Plátci vzniká povinnost na toto plnění vystavit běžný daňový doklad, na jehož základě plátce může uplatnit nárok na odpočet daně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).