Dovolená,jak s nevyčerpanou !

• (neregistrovaný)

10. 1. 2008 9:34

Dobrý den, moc prosím.
    Nastoupil nám zaměstnanec 3.12.2007 s tím, že má na zápočťáku nevyčerpaných 16 dnů dovolené od minulého zaměstnavatele. A že mu jeho mzdová účetní řekla, ať si to vyčerpá u nás. Nikdo s jeho předchozím zaměstnavatelem žádnou dohodu nemá a ani to nijak nechceme řešit. Je možné, aby mu jeho předchozí zaměstnavatel tu dovolenou ještě dodatečně proplatil? Třeba za prosinec nebo leden? (PP tam skončïl k 30.11.2007). Já nehodlám trpět, aby si u nás vyčerpával 16 cizích dnů dovolené, to snad žádná povinnost není, ne. Mají dost ostrou účetní a hází na mě paragrafy, tak se chci raději zeptat na názor tímto způsobem. Mockrát Vám všem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2008 9:39

gabixp (neregistrovaný)

Re: Dovolená,jak s nevyčerpanou !
      >Dobrý den, moc prosím.
      >Nastoupil nám zaměstnanec 3.12.2007 s tím, že má na
      >zápočťáku nevyčerpaných 16 dnů dovolené od minulého
      >zaměstnavatele. A že mu jeho mzdová účetní řekla, ať si to
      >vyčerpá u nás. Nikdo s jeho předchozím zaměstnavatelem
      >žádnou dohodu nemá a ani to nijak nechceme řešit. Je
      >možné, aby mu jeho předchozí zaměstnavatel tu dovolenou
      >ještě dodatečně proplatil? Třeba za prosinec nebo
      >leden? (PP tam skončïl k 30.11.2007). Já nehodlám
      >trpět, aby si u nás vyčerpával 16 cizích dnů dovolené, to
      >snad žádná povinnost není, ne. Mají dost ostrou účetní
      >a hází na mě paragrafy, tak se chci raději zeptat na
      >názor tímto způsobem. Mockrát Vám všem děkuji.
      Předchozí zaměstnavatel by mu měl. dovolenou při ukončení prac. poměru záplatit, když mu dovolenou neumožnil před ukončením vyčerpat. Vy mu nemusíte nic nahrazovat.
      >

• 10. 1. 2008 9:43

Julča (neregistrovaný)

Ano já vím, že mu to měli udělat u minulého zam. Ale neudělali a mě jde o to, jestli mu to tam můžou proplatit ještě dodatečně. Já chápu ty zaměstnance, že jsou rozčilení, že měli nárok na dovolenou a prostě jí nějakých způsobem chtějí buď čerpat nebo proplatit. Tak prosím, může mu jí předchozí zaměstnavatel proplatit ještě i po skončení PP dodatečně? Děkuji

• 10. 1. 2008 9:48

baba (neregistrovaný)

To vůbec neřešte vy , to ať si vyřídí na bývalém pracovišti zaměstnanec sám, vy s tím nemáte vůbec nic společného. Nepřidělávejte si víc starostí. Pokud u minulého zaměstnavatele končil 2.12. a k vám nastoupil 3.12., tak mu poskytnete alikvotní část za prosinec. Jinak nic.

• 10. 1. 2008 10:12

(neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, moc prosím.
      >>>>Nastoupil nám zaměstnanec 3.12.2007 s tím, že má na
      >>>>zápočťáku nevyčerpaných 16 dnů dovolené od minulého
      >>>>zaměstnavatele. A že mu jeho mzdová účetní řekla, ať
      >>>>si to
      >>>>vyčerpá u nás. Nikdo s jeho předchozím
      >>>>zaměstnavatelem
      >>>>žádnou dohodu nemá a ani to nijak nechceme řešit. Je
      >>>>možné, aby mu jeho předchozí zaměstnavatel tu
      >>>>dovolenou
      >>>>ještě dodatečně proplatil? Třeba za prosinec nebo
      >>>>leden? (PP tam skončïl k 30.11.2007). Já nehodlám
      >>>>trpět, aby si u nás vyčerpával 16 cizích dnů
      >>>>dovolené,
      to snad žádná povinnost není, ne. Mají dost ostrou účetní
      a hází na mě paragrafy, tak se chci raději zeptat na názor tímto způsobem. Mockrát Vám všem děkuji.
      Předchozí zaměstnavatel by mu měl. dovolenou při ukončení prac. poměru záplatit, když mu dovolenou neumožnil před ukončením vyčerpat. Vy mu nemusíte nic nahrazovat.

Ano já vím, že mu to měli udělat u minulého zam. Ale neudělali a mě jde o to, jestli mu to tam můžou proplatit ještě dodatečně. Já chápu ty zaměstnance, že jsou rozčilení, že měli nárok na dovolenou a prostě jí nějakých způsobem chtějí buď čerpat nebo proplatit. Tak prosím, může mu jí předchozí zaměstnavatel proplatit ještě i po skončení PP dodatečně? Děkuji
      >
      >To vůbec neřešte vy , to ať si vyřídí na bývalém
      >pracovišti zaměstnanec sám, vy s tím nemáte vůbec nic
      >společného. Nepřidělávejte si víc starostí. Pokud u
      >minulého zaměstnavatele končil 2.12. a k vám nastoupil 3.12.,
      >tak mu poskytnete alikvotní část za prosinec. Jinak
      >nic.
      Souhlasím, ať si nevyčerpanou a neproplacenou dovolenou vyřeší zaměstnanec se svým bývalým zaměstnavatelem. Ten má ze zákona povinnost nevyčerpanou dovolenou proplatit, pokud se nedohodl s novým zaměstnavatelem zaměstnance na převodu dovolené a samozřejmě i mzdových prostředků. Pro bývalého zaměstnavatele je lepší proplatit i později než vůbec. Je to pod vysokou sankcí od OIP!!

• 10. 1. 2008 10:41

xy (neregistrovaný)

zaměstnanci vysvětlete, že existuje Zákoník práce - konkrétně § 221 (zajímalo by mě, čím se ohání, neboť tam je to jasně popsané)
      pokud u Vás odpracoval v prosinci 21 PD, ,potom bude mít nárok u Vás na 1/12 celor. nároku dovolené - nic víc
      (o převod dovolené k druhému zaměstnavatli před skončením PP u předchozího zaměstnavatele nepožádal
      musela by být sepsána dohoda mezi zaměstnavateli o úhradě - tzn. včetně SP, ZP za zaměstnavatele
      a co je nejdůležitější - Vy byste museli souhlasit s převodem dovolené)
      zaměstnanec musí jít na bývalého zaměstnavatele a dožadovat se u něho proplacení nevybrané dovolené

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).