Územní řízení - účastníci Černé ovce

• (neregistrovaný)

10. 1. 2008 9:53

Dobrý den,
    je nutné, aby účastníci územního řízení, kteří cítí, že jejich práva jsou stavbou dotčena, měli pozemky, které sousedí bezprostředně, to znamená hranicemi pozemku s pozemkem, na kterém bude předmětná stavba nebo stačí, aby byli v blízkosti, čili např. ob jednu parcelu? Zákon nestanoví, co je to sousední pozemek.

Děkuji.
    Honza

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2008 10:31

Lina (neregistrovaný)

Re: Územní řízení - účastníci Černé ovce
      To by mne taky zajímalo, protože v současné době nejsme přímými sousedy, ale až se mega stavba postaví, tak stavbou budeme dotčeni ohrožením našich nemovitostí .... tudíž podáváme odvolání proti stavebnímu povolení, které se nám dostalo do rukou za pět minut dvanáct, i když nejsme účastníky.... tak jsem zvědavá, co z toho vyleze ... mějte se,..

• 10. 1. 2008 10:38

Honza (neregistrovaný)

Odvolání proti stavebnímu povolení s dá podat? To slyším poprvé. Je to zřejmě ke krajskému úřadu, že? H.

• 10. 1. 2008 17:13

Lina (neregistrovaný)

xxxxxx
      Ano, určitě se odvolat dá, je to v poučení u toho konkretního stav. povolení, je tam lhůta 15 dnů atd. a odvolává se opravdu ke krajskému úřadu prostřednictvím (u nás )městského... spíš jde o to, že my nejsme v současné době účastníky, ... proto jsem zvědavá, jak to dopadne....
      jinak dál uvádim informaci, které se mi dostalo na jiném stavebním úřadu než našem: ...odvolání se podává podle § 82 správního řádu (Sbírka zákonů č.500/2004).

Odvoláním lze napadnout výrokovou část rozhodnutí, jednotlivý výrok nebo vedlejší ustanovení

Odvolání musí mít náležitosti podání (§ 37odst 2 - fyzická osoba uvede jméno, příjmení,datum narození a místo trvalého pobytu, případně jinou doručovací adresu, podpis osoby)

dále pak údaj o tom, proti kterému rozhodnutí směřuje, v jakém rozsahu ho napadá a v čem je spatřován rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost rozhodnutí nebo řízení jež mu předcházelo. Odvolání se podává s potřebným počtem stejnopisů tak, aby jeden stejnopis zůstal správnímu orgánu a aby jeden účastník dostal jeden stejnopis. Nepodá-li účastník potřebný počet stejnopisů, vyhotoví je správní orgán na náklady účastníka.....
      xxxxxxxx ovšem informaci, zda se i v této době můžeme stát účastníky, jsme z nich nedostali....xxxxxx

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).