Re: Územní řízení - účastníci Černé ovce
To by mne taky zajímalo, protože v současné době nejsme přímými sousedy, ale až se mega stavba postaví, tak stavbou budeme dotčeni ohrožením našich nemovitostí .... tudíž podáváme odvolání proti stavebnímu povolení, které se nám dostalo do rukou za pět minut dvanáct, i když nejsme účastníky.... tak jsem zvědavá, co z toho vyleze ... mějte se,..
Re: Územní řízení - účastníci Černé ovce
xxxxxx
Ano, určitě se odvolat dá, je to v poučení u toho konkretního stav. povolení, je tam lhůta 15 dnů atd. a odvolává se opravdu ke krajskému úřadu prostřednictvím (u nás )městského... spíš jde o to, že my nejsme v současné době účastníky, ... proto jsem zvědavá, jak to dopadne....
jinak dál uvádim informaci, které se mi dostalo na jiném stavebním úřadu než našem: ...odvolání se podává podle § 82 správního řádu (Sbírka zákonů č.500/2004).
Odvoláním lze napadnout výrokovou část rozhodnutí, jednotlivý výrok nebo vedlejší ustanovení
Odvolání musí mít náležitosti podání (§ 37odst 2 - fyzická osoba uvede jméno, příjmení,datum narození a místo trvalého pobytu, případně jinou doručovací adresu, podpis osoby)
dále pak údaj o tom, proti kterému rozhodnutí směřuje, v jakém rozsahu ho napadá a v čem je spatřován rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost rozhodnutí nebo řízení jež mu předcházelo. Odvolání se podává s potřebným počtem stejnopisů tak, aby jeden stejnopis zůstal správnímu orgánu a aby jeden účastník dostal jeden stejnopis. Nepodá-li účastník potřebný počet stejnopisů, vyhotoví je správní orgán na náklady účastníka.....
xxxxxxxx ovšem informaci, zda se i v této době můžeme stát účastníky, jsme z nich nedostali....xxxxxx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2008 9:53
Dobrý den,
je nutné, aby účastníci územního řízení, kteří cítí, že jejich práva jsou stavbou dotčena, měli pozemky, které sousedí bezprostředně, to znamená hranicemi pozemku s pozemkem, na kterém bude předmětná stavba nebo stačí, aby byli v blízkosti, čili např. ob jednu parcelu? Zákon nestanoví, co je to sousední pozemek.
Děkuji.
Honza