Nemocenská v ochranné lhůtě

• (neregistrovaný)

10. 1. 2008 10:35

Pěkný den,
    jsme malá organizace, po ukončení prac.poměru zaměstnanec nastoupil na nemocenskou. Musím do ELDP a do měsíčního přehledu pro OSSZ jej uvést, že je v mé evidenci?
    Prosím pomožte mi. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2008 10:55

Julča (neregistrovaný)

Re: Nemocenská v ochranné lhůtě
      Dobrý den, v měsíčním přehledu už nebude, ale ELDP se odevzdá až po ukončení nemoci a bude to psané druhou řádkou jako N nemoc. a dále musíte nahlásit ve formuláři pro zdrav.poj. kod N nástup na nemocenské dávky po skončení zaměstnánía a až ukončí nemoc tak zase K.

• 10. 1. 2008 11:02

Pepe (neregistrovaný)

Ale já ho už odhlásila ze ZP, tak to musím oznámit na ZP, že ho mám ještě v evidenci?
      Děkuji.

• 10. 1. 2008 11:06

Julča (neregistrovaný)

nene, odhlásila jste kodem O, pak napíšete další formulář, protože předpokládám, že už jste tenhle odeslala , a na ten napíšete kod N a jeho iniciály s datumem nástupu na nemoc a odešlete. A pak až někdy domarodí tak zase pošlete K s datumem ukončení. Ono ho už v ¨pracovním poměru jako nemáte, ale jen musíte evidovat tu nemoc. A zdravotní pojišťovna to chce také , protože v té nemoci je za něj povinnost platit pojištění stát, tak to musíte nahlásit. To je povinnost. Sociálku to nějak nezajímá, akorát to musí být na tom ELDP.

• 10. 1. 2008 11:30

Pepe (neregistrovaný)

Děkuji Vám, takže i když jsem již přehled pro ZP odeslala,tak mám vystavit zřejmě opravný, kde jej uvedu. Je to trochu složitější, protože on mi donesl lístek o nástupu na nemocenskou, ale o ukončení mě neinformoval lístkem ani ničím jiným. Tak teď nevím, jak to mám doklepnout, ať už mám klid. Prosím, mějte ještě trpělivost a poraďte mi.

• 10. 1. 2008 11:49

Julča (neregistrovaný)

Žádný opravný nepište, to je prostě další. Normálně jste ho odhlásila, to je v pořádku,Pak začal marodit, takže napíšete další se začátkem nemoci. A nakonec , třeba za několik týdnů, i měsíců, podle toho, jak dlouho bude trvat nemoc, tak napíšete další s tím kodem K. Pokud se stane, že Vám ten lístek o ukončení nepošle, tak si to budete průběžně zjistovat na vaší OSSZ, tam Vám to říci musí. U nás se to dokonce děje tak, že to OSSZ přímo volá tomu zaměstnavateli, že je nemoc v ochranné lhůtě ukončená. OSSZ to bude chtít správně vyplněné na tom ELDZ odkdy dokdy, takže je to i v jejich zájmu. Prostě nestydět se a volat. Lepší, než to posílat několikrát, protože Vám to vrátí, že to budete mít špatně.

• 10. 1. 2008 14:02

Pepe (neregistrovaný)

Re: Děkuji Vám Julčo
      Mnohokrát Vám děkuji. Přeji krásný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).