Nástup k příspěvkové organ.

• (neregistrovaný)

10. 1. 2008 10:51

Dobrý den - dávám podruhé na BC tento dotaz, protože bych opravdu potřebovala poradit:
    prosím o pomoc mzdovky z těchto organizicí, protože já sama pracuji v soukromém sektoru. Paní tam má nastoupit a volala mi, že má vyplnit nejaké papíry ohledně započitatelné praxe..., od do mateřská...apod. Byla zaměstnána asi dva roky, pak 2x mateřská a RD, poté péče o osobu, ÚP...cca 10 let doma. Kdo to potvrzuje, když byla zaměstnána u malé organizace?
    Já nevím, co je pro tyto organizace potřeba...a jak je to u nich se stanovením platu? Jedná se o centrum sociální péče - pečovatelské služby. Moc děkuji za bližší info..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2008 11:31

baba (neregistrovaný)

Re: Nástup k příspěvkové organ.
      Paní musí doma pohledat všechny pracovní smlouvy nebo kopie zápočtových listů z předchozích zaměstnání. Do dotazníku musí přesně na den vyplnit, kdy, kde pracovala, co tam dělala, přesně také dobu mateřské, další mateřské, rodičovské dovolené, eventuelně dobu, po kterou byla vedena na Úřadu práce. Zaměstnavatel podle tohoto a podle strukturovaného životopisu vyhodnotí, kterou dobu a v jakém rozsahu započte jako praxi, která se hodnotí pro výkon práce, kterou bude dělat. Podle této délky započtené praxe v oboru stanoví platový stupeň v platové třídě do které bude zařazena. Npř. bude vykonávat práci účetní, předtím dělala uklizečku - tato doba pro účely započitatelné praxe nebude započítána. Dá jí asi dost práce dohledat všechny potřebné doklady, ze kterých dotazník vyplní, ale jestli to neudělá nebo odflinkne, bude jí ta doba hodnocena jako neprokázaná a bude mít menší plat. Prosím nepleťe si s dobou, která se započítává pro důchod - to s tím nemá nic společné, tady jde jen o zápočet odborné praxe.

• 10. 1. 2008 12:12

Lenka (neregistrovaný)

Moc vám děkuji. Tu mateřskou a vlastně i další může vyplnit sama nebo musí jít k těm přísl. institucím? Bude dělat pečovatelku...

• 10. 1. 2008 12:49

Lenka (neregistrovaný)

děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).