Re: Ruci firma za zavazky po zaniku?
To, že společnost (nikoliv firma - firma je jen název) ukončila podnikání neznamená, že neexistuje. Její existenci si ověřte na www.justice.cz
Pravděpodobně je v likvidaci a musíte svou pohledávku uplatnit soudně.Je velmi nepravděpodobné, že by byla vymazána z OR. Za závazky v.o.s ručí společníci neomezeně, to je asi důvod proč přecházejí na s.r.o., kde společnost ručí pouze do výše majetku.
Jen nerozumím, proč jste jim posílal fakturu až v listopadu, když údajně skončili v srpnu?
Hezký den!
V obchodnim rejstriku je jiz vymazana. V likvidaci nebyla. Jednoduze ji majitele zrusili a zalozili s.r.o. Fakturu jsem neposlal driv, jelikoz na zacatku srpna se pro ne provadela jeste nejaka prace a bohuzel se na fakturu trosku pozapomelo, kvuli jinym vecem. Faktura byla poslana v prubehu rijna, a to jsem nevedel o zaniku firmy...takze nevim jak to ted resit.
Tak jsem si dal tu praci a na tom obchodnim rejstriku se k tomu "doklikal". Firma existuje, jenom zmenila nazev a sidlo firmy. V tom pripade by se faktura mohla vystavit na tu firmu s novym nazvem, nebo ne? Jak by se to resilo, kdyz to je prace za minuly rok?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2008 16:29
spolupracoval jsem s jednou firmou v.o.s., ktera v srpnu skoncila podnikani. Majitele, zalozi s.r.o. Na konci listopadu jsem jim poslal fakturu za provedene prace a majitel tvrdil, ze firma jiz skoncila cinnost, tzn. neexistuje, tak mi faktura nemuze byt proplacena. Samozrejme, ze o zaniku firmy me neinformoval.
Jde nejakym zpusobem tuhle castku vymahat i zpetne po zaniku firmy?