Pokladní doklady-daňová evidence

• (neregistrovaný)

10. 1. 2008 17:32

Zpracovávám daňovou evidenci více firmám. Odjakživa vždycky po zaúčtování vytisknu příjmové a výdajové doklady a sepnu je s příslušnými prvotními doklady. Je to nutnost? Nemohla bych jen prvotní doklady očíslovat a po zaúčtování založit do pořadače?
    Pracuji pro maloobchod, kde je spousta paragonů a tisknout potom ještě doklady je časově i finančně stále náročnější.
    Děkuji předem za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2008 18:17

Jana (neregistrovaný)

Re: Pokladní doklady-daňová evidence
      Doklady můžete sumarizovat třeba dekádně nebo měsíčně podle toho jestli jste plátce DPH a příjemky ani výdajové pokladní doklady psát nemusíte,je to šílená zdržovačka,číslujte si prvotní doklady za sebou po celý rok.

• 10. 1. 2008 21:45

h-sidonius (neregistrovaný)

Pro podobný případ jsem si nechal vyhotovit dvě větší razítka, jedno výd.dokl.(modré) jedno pro příjm.dokl.(červené) léta tento způsob používám a nikde jsem nenarazil. Úspora času a papíru je značná.

• 10. 1. 2008 23:40

xxl (neregistrovaný)

Pokladní doklady (pokud možno se stejnou kontací) jsme sborníkovali. Po předchozí konzultaci jsme ke sborníku přikládali tři pásky ze sečítačky základ, daň, celkem. Pokud to bylo v jednom měsíci, k řazení podle data jsme přihlíželi jen trochu.

• 11. 1. 2008 10:27

Dáša (neregistrovaný)

Díky za rady, razítko jsem si nechala udělat,ale jen pro účtovací předpisy v účetnictví. V DE si tedy budu zakládat jen očíslované doklady. Případně bych mohla jednou za určité období vytisknout jejich seznam, že?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).