Re: konec rodičovské dovolené
Na dobu od konce rodičovské do nástupu na mateřskou si zkuste domluvit neplacené volno. Zdravotní pojištění se odvádět nemusí, protože budete pojištěna z titulu "osoba pobírající rod. příspěvek".
Jinak dohodnout se můžete na čemkoli, ale radím neměnit prac. smlouvu na zkrácený úvazek, protože mateřská by Vám pak byla počítána z této mzdy. Lepší bude domluvit si s ním další prac. poměr na zkrácený prac. poměr (v tom prvním budete na tom neplaceném volnu) nebo DOPČ nebo DOPP, ale to vše musí být na trochu jiný druh práce než máte v první prac. smlouvě. Nejvýhodnější by pro Vás byla DOPP - neodvádí se z ní pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2008 19:32
Dobrý den.V únoru mi končí rodičovská dovolená, ale v květnu bych měla nastoupit na MD.Můžete mi prosím poradit, jaké mám možnosti se svým zaměstnavatelem? Nemohu si dovolit po skončení RD nastoupit na HP - v tomto případě by mi mohl ukončit prac. poměr? Myslím, že bych se s ním mohla domluvit na výpomoci asi 2 dny v týdnu - čím myslíte, že bysme to vyřešili - jeslti zkrác. prac. úvazek, nebo DoPP, DoPČ.To bysme sepsali novou prac. smlouvu a neodkazovali se na tu poslední? Rodičovský příspěvek mohu ale čerpat do nástupu MD. Nevím co by pro mě bylo výhodné.Děkuji