Re: Prosím pozemky
Záleží, co je to za rozdíly. Většinou výpisy z katastru jsou v pořádku a v nepořádku bývá evidence. Pokud ale máte podklady (kupní smlouvy...), ze kterých by vyplývalo, že zápis v katastru je špatně, pak bych se obrátila na ně. Ale pokud je jen špatně evidence, tak to musíte v účetnictví opravit podle pravdivého stavu. Způsob účtování určuje ČÚS č. 007:
přebytek u neodpisovaného majetku 031/413,
manko 549/031.
Vy jste příspěvková organizace? Já jsem popisovala jen pro podnikatele. Pokud jste příspěvková organizace, tak skutečně tento účet používají, ale na přesné souvztažnosti se ptejte radši někoho jinýho, ty já už nedělám, takže přesně nevím, bohužel:-(
Aha, tak to budete mít asi účtování podobné jako příspěvkové organizace, takže ta 901 tam zřejmě bude figurovat, ale bohužel přesně to nevím, zřejmě tu 901 budete muset upravit taky, ale přesné účtování neznám. Zkuste zadat nový dotaz, občas tu někdo odpovídá, tak snad Vám pomůže. Hodně štěstí!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2008 23:17
Při porovnání výpisu z katastru nemovitostí a evidencí pozemků jsme zjistili rozdíly (přebírám účetnictví, v minulých letech inventury zanedbány). Asi bychom měli konsultovat s katastrem nemovitostí?Nebo jak postupujete? Jak zaúčtuji zjištěné rozdíly?