Re: účtování skladu způsobem A
Vozíme zboží ze zahraničí. Když jde rovnou k odběrateli, účtuju cenu dopravy (dle jiných případů), která odpovídá úseky do našeho skladu ke zboží(jedná se o několik tisíc korun), zbytek jako dopravu při odbytu do nákladu. Bylo mi daň. poradkyní řečeno, že když si to papírově (směrnicí) ošetřím, můžu účtovat celou dopravu do nákladů. Když jde zboží rovnou k odběrateli, stejně půjde doprava se zbožím do nákladů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2008 7:38
dobrý den,
prosím účtuji příjem , výdej zboží způsobem A, nenahazovala jsem zboží , které jelo rovnou k odběrateli nejelo přes sklad účtovala jsem 504/321, 311/604, bylo mi řečeno , že je to špatně , že musím všechno nahazovat na sklad přes 131,111. U příjemek vždy doplnuji vedlejší náklady dopravu na sklad, ale když musím nahodit i zboží , které jelo rovnou k odběrateli , musím také nahazovat dopravu a podle čeho když to na sklad nejelo???