Re: Leasing
Taky se mi stalo že mi program špatně spočítal leasing, rozhodně nespolíhejet na to, že když to spočítal program bude to správně. Řešila jsem to s firmou od které program máme ale nakonec jsem to musela upravit ručně interním dokladem. Ale myslím že pokud jste přebrali ten předmět v listopadu měla byste tu akontaci děli 37.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2008 10:35
Prosím zkušenější o rady.
V listopadu jsme koupili auto na leasing. Akontace v listopadu 2007, na splátkovém kalendáři 1. splátka 5.12.2007. Jedná se mi o to co půjde do daňových nákladů.
Podle mě tam půjde splátka podle splátkového kalendáře a roční podil akontace. Nevím jestli ta akontace bude v roce 2007 za 1 nebo 2 měsíce, auto bylo převzato v listopadu.
Leasing je na 36 splátek, ale tu akontaci bych vydělila 37 splátkami, s tím že v roce 2007 budou 2 měsíce, 2008 - 12 měsíců, 2009 - 12 měsíců a v r. 2010 11 měsíců.
Program mi to spočítal úplně nesmyslně.
Moc prosím o pomoc