Re: Leasing - moc prosím o pomoc
1. splátka většinou bývá zaplacená s akontací a na některých splátkových kalendářích se to špatně hledá. Pročtěte podrobně spl.kalendář i leasingovou smlouvu.
Je-li smlouva na 36 měsíců, musíte cenu auta rozpočítat na 36 dílů a do nákladů dát za každý měsíc příslušnou částku. Neradila bych časově rozlišit jen akontaci, splátky nemusí být rozvrženy rovnoměrně tak, aby jste se dostala na stejné číslo.
V roce 2010 bude 10 splátek. Listopad započítáte do roku 2007 (je-li leasing na 36 měsíců, což předpokládám)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2008 12:25
Prosím zkušenější o rady.
V listopadu jsme koupili auto na leasing. Akontace v listopadu 2007, na splátkovém kalendáři 1. splátka 5.12.2007. Jedná se mi o to co půjde do daňových nákladů.
Podle mě tam půjde splátka podle splátkového kalendáře a roční podil akontace. Nevím jestli ta akontace bude v roce 2007 za 1 nebo 2 měsíce, auto bylo převzato v listopadu.
Leasing je na 36 splátek, ale tu akontaci bych vydělila 37 splátkami, s tím že v roce 2007 budou 2 měsíce, 2008 - 12 měsíců, 2009 - 12 měsíců a v r. 2010 11 měsíců.
Program mi to spočítal úplně nesmyslně.
Moc prosím o pomoc