Re: Kursové rozdíly - poradíte prosím?
Postupovala jste správně, na konci přepočítáte zbytek dle kurzu k 31.12. (máte-li kalendářní rok zdaňovací období) a dostanete se na stejnou částku, jako kdybyste kurz.rozdíly neúčtovala a přepočítala to až k 31.12. i ovlivnění účtu 563 je stejné. Já přepočítávám i banku (devizový účet) jednou za kvartál novým kurzem, jsme víc v obraze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2008 14:10
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu - mám leasing v EUR, vždy jsem při splátkách účtovala analyticky 325/211, 343/211 a k tomu dopočítala kurzovou ztrátu 563/325. Ztráta vznikla rozdílem mezi splátkami v EUR které měla leasingovka přepočítané do CZK svým pevným ročním kurzem a mezi dnem úhrady, kdy jsem EUR přepočítala denním kurzem. Nyní jsem se ale dočetla dle Vyhlášky č.500/2002 Sb, §60, že při POSTUPNÉM splácení pohl. a závazků lze vyúčtovat rozdíly na vrub nákladů/ prospěch výnosů až ke konci rozvahového dne. Znamená to tedy ze jsem postupovala spatně, kdyz jsem rozdíl vypocítala vždy ke dni splátek? Děkuji moc všem za názory a pomoc:)