Re: odměna dozorčí rada a statutár?
O odměňování rozhoduje valná hromada a ne nějaké pokyny. Tam je něco špatně.
Podle § 8/2/i zákona č. 48/1997 Sb., se za den nástupu zaměstnance do zaměstnání rozumí den zvolení nebo jmenování do funkce. Což s ohledem na účinnost legislativního skvostu č. 261/2007 Sb. je 1.1.2008. Asi tedy měli být přihlášeni, protože § 5/a stejného zákona za zaměstnance považuje osoba, která plynou nebo by měly plynout příjmy.
Hezký den!
Re: odměna dozorčí rada a statutár?
-- děkuji moc.. ještě k těm přihláškám, člen dozorčí rady, který není zaměstnán ve firmě, mám zjištovat asi jeho zdravotní pojišťovnu?A to udělám jen předpis na odvod z minimální mzdy na pojištění a jak proběhne účtování?
.. a ten pokyn.. jsem se vyjádřila nepřesně.. v zápisu z valné hromady je, že se budou vyplácet čtvrtletí odměny.. těm dvěma zálohově.. ale poslední kvartál se nesplnilo a dostala jsem jen sdělení od ekonoma, že odměny se nebudou vyplácet.. bylo by to ok, kdybych neměla u těch dvou zálohy?. Mám tedy požadovat zápis z valné hromady, aby mi to dořešili?
děkuji moc
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
12. 1. 2008 9:43
Dobrý den, mám prosbu ohledně odměn dozorčí radě a statutáři, v listopadu a říjnu byla vyplacena záloha.. rok 2007.
Právě zpracovávám mzdy za prosinec a dostala jsempokyn, že za poslední čtvrtletí se nebudou vyplácet odměny dozor.radě a statutárům.. Teď nevím co mám dělat s těmi zálohami - vyplaceno jen dvěma,kteří jsou zároveň zaměstnanci a statutáři a dozorčí rada?
Na zálohách to asi nemohu nechat?
Jinak jsem si početla jak by to mělo být v roce 2008. A stejně nevím zda je přihlásit hned a nebo až bude něco vyplaceno?
Ví někdo už aktuálně?
děkuji moc
Blanka