Re: Vstup do nájemního bytu
Je pravda, že bych se taky bála ukazovat co mám v bytě cizím lidem, na druhou stranu chápu majitele -jako zájemce o koupi bych ty byty také chtěla vidět. Je to jeho dům a jeho byty. Já myslím, že určitě nějaká právní cesta bude, že budete muset ukázat, v jakém stavu byt je.
To sice chápu i já. Ale přece jen mám byt v nájmu a přítomnost cizích lidí v něm mě poněkud znepokojuje. Majitele jsem ochoten pustit do bytu, přecej jde o jeho majetek, ale na druhou stranu je mi to nepříjemné. Proto se dále dotazuji jak je tato věc oštřena zákonem a zda-li nemá někdo s tímto skušenosti. Pocity a názory čistě osobní nejsou v tuto chvíli žádané.
obč. zákoník:
§ 665
(1) Nájemce je oprávněn užívat věc způsobem stanoveným ve smlouvě; nebylo-li dohodnuto jinak, přiměřeně povaze a určení věci. Pronajímatel je oprávněn požadovat přístup k věci za účelem kontroly, zda nájemce užívá věc řádným způsobem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
12. 1. 2008 10:02
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li musím umožnit vstup do bytu pronajímateli. Pronajímatel prodává dům i s nájemníky a má v úmyslu provádět zájemce po našich bytech. Máme ale jisté obavy, kdo všecho by náš byt "prolézal". Předem moc děkuji za odpověď