Re: SVJ - podání DP a příloh
Výsledovka sice bude mít 0 na konci, ale protože účtujete na 5xx/6xx tak nulová nebude.
Nechce se mi věřit, že rozvaha bude nulová. To máte 0 na běžném účtu, nemáte pohledávku ani závazek?
Co se posílá do sbírky listin se různí podle krajských soudů. Některé vyžadují účetní závěrku, některé ne. Já se domnívám, že mi nic neukládá ÚZ do sbírky listin posílat.
V návrhu nového zákona o bytech je výslovně řečeno, se se ÚZ do sbírky listin neposílá.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 1. 2008 15:45
Ziskem SVJ jsou pouze úroky na BÚ, které činí 5,- Kč, jinak vše účtováno přes 955 tj. vklady do fondu oprav přímo na 955 a následně skutečné přijaté faktury za opravy (např. komíny, hasící přístroje)vždy jako náklad 5xx/221 a následně červpání fondu 955/649. Jak to bude s DP, podám DP s nulou a i výsledovky a rozvahu s nulou. Možná zkušeným bude můj dotaz připadat hloupě, ale podávám DP první rok, tak si nevím rady. Díky za odpověď Dana