Re: Dovolená - prosím kontrola
>Prosím můžete mi říct jestli to mám dobře
>
>Zaměstnanec nastoupil 3.9. do práce a neměl
>nemocenskou - nárok na dovolenou 6,5 dne?
Jestli odpracoval aspoň 60 směn (což zřejmě ano), pak záleží na tom, zda měl do 2.9. nějakého zaměstnavatele. Pokud neměl, náleží mu 3/12 z celoročního nároku ve firmě (tj. ze 4 nebo 5 týdnů) - za říjen až prosinec. Pokud měl, pak mu náleží 4/12 - za září až prosinec.
>
>Zaměsnanec nastoupil 22.10.do práce a neměl
>nemocenskou - nárok na dovolenou 3 dny?
Kolik skutečně odpracoval směn? K těmto skutečně odpracovaným směnám pak musíte přičíst i dny svátků v prac. dnech, které nepromarodil. Určitě ani tak nedosáhne 60 dní, takže mu náleží 1/12 za každých 21 zjištěných dnů.
>
>Nevím jestli to počítám dobře, nebo se to počítá za
>každých 21 odpracovaných dnů?
Když ten druhý zaměstnanec odpracoval 51 dnů včetně svátků má teda nárok na 2/12 nebo jak se počítá to co vyjde nad 21 - má 21 + 21 + 9 dnů
Za každých odpracovaných 21 dnů náleží 1/12 znamená: za 21 dnů 1/12, za dalších 21 dnů 1/12, zbývá 9 dnů = nic (9 není 21). Takže ten, který odpracoval 51 dnů včetně svátků má nárok na 2/12.
Kdyby mu vyšlo třeba 40 dnů, pak počítáte takto: za 21 dnů = 1/12, zbývá 19 dnů = nic. Náleží tedy 1/12.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
12. 1. 2008 21:01
Prosím můžete mi říct jestli to mám dobře
Zaměstnanec nastoupil 3.9. do práce a neměl nemocenskou - nárok na dovolenou 6,5 dne?
Zaměsnanec nastoupil 22.10.do práce a neměl nemocenskou - nárok na dovolenou 3 dny?
Nevím jestli to počítám dobře, nebo se to počítá za každých 21 odpracovaných dnů?