Výpověd

• (neregistrovaný)

13. 1. 2008 18:16

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.V zaměstnání mě oznámila vedoucí,že z důvodu snižování stavu mě neprodlouží pracovní smlouvu (bohužel to nemám písemně) která byla na dobu určitou ke dni 31.5.2007.29.5.2007 jsem nastoupila na nemocenskou která mě končí právě dnes13.1.2008.Výpověd jsem ještě nedostala a tak bych se chtěla zeptat,jestli můžu zažádat aby tam byly zapsány důvody a taky jestli vůbec nějakou výpověd dostanu nebo mi dají jen zápočtový list když je to na dobu určitou.Na odstupné asi nárok nemám že?A taky nevím od kdy mi ta výpověd bude platit jestli od toho 31.5.2007 nebo až od 14.1.2008.Děkuji za Vaše odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2008 18:31

Petra (neregistrovaný)

Re: Výpověd
      >Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.V zaměstnání mě
      >oznámila vedoucí,že z důvodu snižování stavu mě
      >neprodlouží pracovní smlouvu (bohužel to nemám písemně)
      >která byla na dobu určitou ke dni 31.5.2007.29.5.2007
      >jsem nastoupila na nemocenskou která mě končí právě
      >dnes13.1.2008.Výpověd jsem ještě nedostala a tak bych se
      >chtěla zeptat,jestli můžu zažádat aby tam byly zapsány
      >důvody a taky jestli vůbec nějakou výpověd dostanu nebo
      >mi dají jen zápočtový list když je to na dobu
      >určitou.Na odstupné asi nárok nemám že?A taky nevím od kdy mi
      >ta výpověd bude platit jestli od toho 31.5.2007 nebo
      >až od 14.1.2008.Děkuji za Vaše odpovědi

• 13. 1. 2008 18:45

J (neregistrovaný)

Jestli-že jste měla pracovní poměr na dobu určitou do 31.5.2007, tak vám tento prac.poměr zkončil k tomuto datu, když nemáte novou smlouvu nebo dodatek o prodloužení. Na odstupné opravdu nárok nemáte.

• 13. 1. 2008 18:52

Petra (neregistrovaný)

A ve výpovědi můžu žádat,aby tam byl zapsán důvod neprodloužení smlouvy?

• 13. 1. 2008 19:09

Jiřka (neregistrovaný)

Petro, pokud zaměstnavatel něco nepopletl, pak žádnou výpověď nedostanete. Pokud nemáte v ruce nějaké prodloužení prac. poměru, pak Váš prac. poměr totiž již dávno skončil - a to 31.5.2007. To, že jste byla od 29.5. nemocná na to nemá vliv. Prostě Váš prac. poměr byl sjednán do 31.5.2007 a pokud nebyl prodloužen, tak tím dnem také skončil, přestože Vaše nemoc pokračovala.

• 13. 1. 2008 19:10

J (neregistrovaný)

Ale vy jste nedostala výpověď z pracovního poměru. Vám zkončil pracovní poměr uplynutím doby sjednané v pracovní smlouvě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).