Návštěva lékaře

• (neregistrovaný)

14. 1. 2008 15:15

Pracuji mimo své trvalé bydliště,občas přespím (mám tu možnost), ale většinou jedu domů mám nezletilou dceru.To znamená, že veškerou lékařskou péči mám v místě bydliště a ne v místě kde pracuji.Zaměstnavatel mě nutí, že nemohu navštívit lékaře s propustkou, tudíž si musím vzít dovolenou.Zajímalo, zda na to má právo , nebo se mohu nějak bránit.Občas musím i s dcerou k lékaři jelikož není zletilá a já jsem samoživitelka.
    Předem děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2008 17:42

Laďa (neregistrovaný)

Re: Návštěva lékaře
      Podle NV č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci:
      Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu. Podle mě máte nárok na náhradu od zaměstnavatele, pokud nebylo možné provést vyšetření nebo ošetření mimo pracovní dobu. Musíte ale doložit propustku potvrzenou lékařem s dobou příchodu a odchodu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).