Re: Návštěva lékaře
Podle NV č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci:
Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu. Podle mě máte nárok na náhradu od zaměstnavatele, pokud nebylo možné provést vyšetření nebo ošetření mimo pracovní dobu. Musíte ale doložit propustku potvrzenou lékařem s dobou příchodu a odchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2008 15:15
Pracuji mimo své trvalé bydliště,občas přespím (mám tu možnost), ale většinou jedu domů mám nezletilou dceru.To znamená, že veškerou lékařskou péči mám v místě bydliště a ne v místě kde pracuji.Zaměstnavatel mě nutí, že nemohu navštívit lékaře s propustkou, tudíž si musím vzít dovolenou.Zajímalo, zda na to má právo , nebo se mohu nějak bránit.Občas musím i s dcerou k lékaři jelikož není zletilá a já jsem samoživitelka.
Předem děkuji za radu