Re: Příjmy z pronájmu
nezměnilo. ale vy mluvíte o §10, kdežto pronájem nemovitosti je §9. ještě je plno dalších §§, v některém je hranice 15000, v dalším 6000....zkuste se na ně podívat, než někomu poradíte. z.586/92
Re: Příjmy z pronájmu
Děkuji moc všem, kteří mi pomohli s dotazem. Právě, že jsem toto nikdy nedělala, prosila jsem o radu Vás zkušenější a s tímto dělající. Ještě k dotazu. Manželé jež mají nemovitost, manželka je jednatelkou s.r.o. a manžel je zaměstnanec v této společnosti. Jinak nepodnikají jako fyzické osoby. Děkuji ještě jednou všem, jste moc laskaví. Kdybych věděla kde hledat, určitě bych neobtěžovala některé, kterým připadá, že dotaz není na místě. Děkuji ovšem všem. Karin
Re: pro Karin
>Děkuji moc všem, kteří mi pomohli s dotazem. Právě, že
>jsem toto nikdy nedělala, prosila jsem o radu Vás
>zkušenější a s tímto dělající. Ještě k dotazu. Manželé jež
>mají nemovitost, manželka je jednatelkou s.r.o. a
>manžel je zaměstnanec v této společnosti. Jinak
>nepodnikají jako fyzické osoby. Děkuji ještě jednou všem, jste
>moc laskaví. Kdybych věděla kde hledat, určitě bych
>neobtěžovala některé, kterým připadá, že dotaz není na
>místě. Děkuji ovšem všem. Karin
Hezky jste to napsala, Karin...Já už se z těchto důvodů tady raději neptám. I když bych to zrovna teď kolikrát potřebovala poradit se s něčím, s čím si nejsem jistá. Nahrnuli se mi klienti, ta naše práce je tak různorodá, že snad každý z nich má nějaký špek k řešení, a všechno se to musí rychle a přitom ještě účtovat. Kdysi jsem to tady brala tak, že se prostě poradím a nestydím se, že něco nevím, bohužel ty jedovatosti mi za to nestojí. Škoda, bývala to tady dobrá pomoc, vzájemná... Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2008 20:58
Prosím, když manželé mají objekt a tento pronajímají firmě, může každý z manželů vyfakturovat 20000 Kč??? A nemusí je danit? Myslím jak manželka 20tis. a manžel 20tis. Kč. Mají společné jmění manželů. Karin