Registrace sportovního klubu-sdružení

• (neregistrovaný)

15. 1. 2008 7:40

Dobrý den,prosím o radu. Chceme založit sportovní autoklub.Koupila jsem si moudrou knihu od Anagu,kde jsem se dočetla,že je nutná registrace u ministerstva vnitra,bohužel tam již nepíší,zda je někde k mání speciální formulář nebo zda stačí jen žádost sepsaná na papíře.
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2008 9:32

Jana (neregistrovaný)

Re: Registrace sportovního klubu-sdružen
      Kdysi před lety, když jsme registrovali náš sportovní klub jsme podávali návrh na registraci jen formou dopisu - Členové přípravného výboru ..... v souladu se zákonem .... , žádají o registraci sdružení s názvem .... atd + přiložené stanovy.

• 16. 1. 2008 15:52

M. (neregistrovaný)

Re: Registrace sportovního klubu-sdružen
      Předpokládám, že budete fungovat jako občanské sdružení. Najděte si na webu nějaké předlohy pro vytvoření stanov, pokud už je nemáte. Tam taky případně zjistíte, co všechno musí obsahovat, akorát si je "upravíte" podle vašich dispozic. Pokud budete OS, tak ho musíte užívat v názvu. Na webu také najdete příklad žádosti o registraci (v lednu jsem to takto absolvovala...), v podstatě stačí onen dopis a přiložili jsme tam jmenný seznam přípravného výboru . Jen se nelekněte, že se vám může stát, že vám stanovy vrátí k přepracování. Docela často to dělají a jde většinou o maličkosti. Na registraci - tj. vrátí vám orazítkované vaše stanovy (musíte to poslat dvojmo!) vám rovnou napíší vaše IČO a tím jste zaregistrovaní. Na FU se můžete a nemusíte později zaregistrovat na plátce daně z příjmu či jiných daních... A nezapomeňte předtím ještě na 1.ustavující schůzi, kde jmenujete předsedu atd.... Tento zápis totiž také posíláte na FU.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).