Re: Dodání zboží s montáží 410 nebo 510
Dle §7/3 je místem plnění při dodání zboží s montáží, místo, kde je smontováno, tedy státy EU.Musí být tedy na ř. 510 a nikoliv na ř. 410, kde jsou uváděna pouze uskutečněná plnění s mítem v tuzemsku(osbobozená)
Re: Dodání zboží s montáží 410 nebo 510
Jsou to prověření pravidelní zákazníci, takže smlouvu nejsou, pouze objednávky. Jde mi jen o to, že když budu mít na faktuře zboží třeba za 500.000,- a k tomu montáž za 30.000,- a dám to na řádek 510, t.j. nevyleze to v souhrnném hlášení, aby nám to pak někdo nevytýkal. Přiznám se, že doteď jsem to dávala na řádek 410, protože nejprve jsme dodávali pouze zboží bez montáží. Teď se občas přidala i montáž a tak nějak automaticky jsem to tam nechala. Myslíte, že by to mohl být problém?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2008 8:30
Dobrý den,
při procházení příspěvků jsem tu narazila na jednu věc a sice, že dodání zboží do EU vč. montáže by se mělo dávat na řádek 510 přiznání k DPH. Může mi někdo vysvětlit proč + odkaz na §?
Já dávám dodání zboží s instalací na řádek 410. Vyrábíme reklamy, dodáváme je do EU a někdy i montujeme. V takovém případě mám jednu fakturu a na ní rozepsáno, zboží, montáž, doprava. Celou částku pak dávám na řádek 410 jako dodání zboží.
Řádek 510 se mi úplně nezdá OK, protože pokud bych to celé dala na tento řádek jako službu pak mi to nebude vylézat do souhrnného hlášení, což mi připadá jako zkreslování informací. Montáž tvoří jen malou část celkové faktury.
Pro účely vykazování v Intrastatu se dodání zboží do EU s instalací také považuje za dodání zboží s tím, že do ceny zboží se zahrnuje cena za montáž právě podle toho jestli se zbožím tvoří společný základ pro DPH či nikoli.
Vítám jakékoli názory a informace. Srtávila jsem hledáním a čtením v zákonech už nějaký čas a zatím mě nic nepřesvědčilo o tom, že řádek 410 by byl špatně.