Těhotná na pracáku???Zrušení mateřské???

• (neregistrovaný)

15. 1. 2008 9:13

Dobry den,chtela jsem se zeptat:chystám se dát vypoved v praci a nez si najdu neco jineho,chtela jsem to resit pracovnim uradem.Problem je ten,ze bychom radi mimco a dneska jsem si precetla v letaku OSSZ,ze od 1.1.2008 se rusi penezita pomoc v materstvi uchazecum o zamestnani a ode dne porodu se jim poskytuje rodicovsky prispevek jako davka statni soc.podpory.Nikde ovsem neuvadi kolik to ve skutecnosti bude penez a premyslim tedy jestli je to dobry tah,abych neprisla o penize pri materske,kdyz bych byla na pracaku.Dekuji za odpovedi,Petra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2008 14:11

Lussy (neregistrovaný)

Re: Těhotná na pracáku???Zrušení mateřsk
      Petro, pokud správně chápu nový zákon, pak skutečně pokud budete registrovaná na ÚP nedostanete peněžitou pomoc v mateřství, ale rovnou si zažádáte o rodičovskou dovolenou (jakmile budete mít rodný list dítěte). Základní rodičovská, tzn. do 3 let věku dítěte je 7600Kč

• 16. 1. 2008 14:13

Lussy (neregistrovaný)

Zvažte ještě, za jak dlouho plánujete mimčo. Jestli má smysl dávat výpověď. Navíc případný nový zaměstnavatel asi nebude nadšený, když nastoupíte a během měsíce oznámíte, že jste těhotná.

• 16. 1. 2008 14:23

Iveta (neregistrovaný)

Já se v tom novém zákoně taky moc nevyznám, ale pochopila jsem to tak, že kdyby jste byla na ÚP, tak dostanete rovnou rodičovský příspěvek, ale bez nároku na volbu délky. Připadne Vám rovnou "pomalá varianta". Tzn. 7.600,- měsíčně, od 21.měsíce 3.800,- do 4 let dítěte.
      Nemám moc času, tak doufám, že je to trochu srozumitelné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).