Re: Dokládání příjmu pro důchod
Od roku 2004 dává zaměstnavatel zaměstnancům jednou za rok tzv. evidenční list důchodového pojištění, kde jsou potřebné údaje pro výpočet důchodu. Vřele doporučuji toto si pečlivě uschovat, protože právě tímto byste v budoucnu mohl doložit nárok na důchod (v případě, že by na ČSSZ něco zašantročili)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2008 10:25
Dobrý den,
Co je potřeba při žádosti o důchod, musí se nějak dokládat odpracované roky a příjmy? Stačí pouze přehled o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele (mám souběh s podnikánim), nebo musím dokládat i výplatní pásky?
Je mi tedy zatím jen 30let, ale už teď zjišťuji, že mi některé výplatní pásky chybí, neb jsem je asi někam založil a nevím kam. Doklady o zdanitelných příjmech za příslušné roky mám.
Vím, že kdo ví co bude za rok, natož za 30 let, ale zajímalo by mne, jak to je ze současné praxe?
Mnohokrát děkuji.