Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2008 11:03
Stále řeším nerovnoměrně rozvrženou prac.dobu a tady jsem taky pročetla kdeco,ale už mám z toho hlavu jak tenisák. Prosím o radu: Máme vrátné, kteří pracují po-pá noční od 18.00-6.00 hodin a v sobotu a neděli nepřetržitě po 12 hodinách. Je jejich týdenní pracovní fond 40 hodin? ale potom to musím přepočítat dle § 83-vyrovnávací období 26 týdnů? a jak se to počítá - znamená to, že vezmu 40x26=1040, sečtu jejich odpracované hodiny a to co bude navíc jsou přesčasy? a co dovolená jaký mají nárok-ve firmě máme nárok na 4 týdny.
A ještě se mi jedná o svátky. Když na svátek pracuje proplatím mu příplatek za svátek, ale když mu na svátek nepřipadá směna, má nárok na náhradu mzdy a jestli ano tak za 12 hodin?
Moc děkuji za rady, ale jsem začátečník a mzdy jsem převzala cca po 2 měsíčním zaučení. Ostatní docela ujde, ale vrátní mi nedají spát