Re: OT- trvalé bydliště
Zásadně nedoporučuji, k doručování pošty mu stačí nalepit jmenovku vedle Vaší, pokud skončí, tak se odstraní. Když ho vyhodíte, tak pak budete mít problém ho odhlásit, protože on sám to třeba neudělá.V případě exekuce těžko vysvětliíte exekutorovi, že dotyčný je v podnájmu, nebo že už se odstěhoval, bude se držet trvalého bydliště. Nedělejte to.
OT:
měla by vás od případných problémů chránit nájemní smlouva
-smlouva na dobu určitou,kde bude zakotveno ,že mu nájemní smlouva poskytuje trvalé bydliště pouze na dobu trvání smlouvy
a ukončením této smlouvy mu zaniká nárok na toto trvalé bydliště,bez náhrady .
je to docela problém,ale zkusila se bych se zeptat na evidenci obyvatel na MÚ,nebo právníka přes bytové právo.
>>Mám družstevní byt a v něm podnájemníka (se souhlasem
>>družstva), myslíte, že mi můžou vzniknout nějaké
>>komplikace, jestliže tomu podnájemníkovi umožním
>>zřídit si
>>v tom bytě trvalé bydliště? On má teď dost problémy
>>třeba s poštou a tak, ale zase aby mi to neznemožnilo
>>ho
>>případně vyhodit.
>
>OT:
>měla by vás od případných problémů chránit nájemní
>smlouva
nejde o nájem ale podnájem, jiný typ smlouvy= podnájemní
>-smlouva na dobu určitou,kde bude zakotveno ,že mu
>nájemní smlouva poskytuje trvalé bydliště pouze na dobu
>trvání smlouvy
>a ukončením této smlouvy mu zaniká nárok na toto
>trvalé bydliště,bez náhrady .
jde o trvalé bydliště ve smyslu evidence obyvatelstva, nikoliv o Vámi psané, zkuste si přečíst znovu dotaz.
>je to docela problém,ale zkusila se bych se zeptat na
>evidenci obyvatel na MÚ,nebo právníka přes bytové
>právo.
Není to žádný problém, prostě přihlášení k trvalému pobytu NENENE.
Co když ten byt budete potřebovat za krátkou dobu (krátká doba může být i několik let při vymahatelnosti práva) pro své děti? Tak dětem třeba nezbyde nic jiného než pronajímat drahé bydlení jinde a ve Vašem bytě bude vesele vegetit nájemník (a to není jisté, že bude platit vše, co má apod.)
No, mně se to toho taky nechce. Ale nevíte tedy někdo, jak se v tom případě řeší třeba komunikace s úřady? On má trvalé bydliště někde, kde se už dávno nezdržuje, takže třeba upomíky mu chodí tam, on to tím pádem vůbec neví a pak platí zbytečně penále. Nebo nějaké sociální dávky a tak, všichni trvají na trvalém bydlišti.
Vše se dá zařídit, vím to z osobní zkušenosti,dlouhodobě jsem bydlela na jiné adrese než bylo mé trvalé bydliště a zvládla jsem s tím i volit :-)) Stačí jen na všech podstatných úřadech (sociálka,zdravotka,fú) nahlásit doručovací adresu.Na poště je možnost zaplatit o přesměrování pošty,sice to něco stojí,ale je to pak s jistotou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2008 12:52
Mám družstevní byt a v něm podnájemníka (se souhlasem družstva), myslíte, že mi můžou vzniknout nějaké komplikace, jestliže tomu podnájemníkovi umožním zřídit si v tom bytě trvalé bydliště? On má teď dost problémy třeba s poštou a tak, ale zase aby mi to neznemožnilo ho případně vyhodit.