Dítě do 10 let

• (neregistrovaný)

16. 1. 2008 13:18

Mám dvě děti 7 a 10 let. Zaměstnavatel mi sdělil, že pokud bude potřeba, stáhne mě z dovolené. Dovolenou si beru vesměs, když pečuji o tyto děti, tzn. když má škola prázdniny. Prosím o napsání zákona a paragrafu, který bych případně mohla použít. Také mě zajímá, zda mám nějaké výhody. Jsem vdaná. Manžel má práci na 3 směny a většinou se o děti starám v těchto případech já.
    Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2008 22:25

ala (neregistrovaný)

Re: Dítě do 10 let
      Bohužel o takovém zákoně nevím, je to jen a jen na dohodě mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem co se týká dovolené.Jiná je situace ,když jsou nemocné, pak máte nárok na paragraf, který Vám vyhotový ošetřující lékař.

• 17. 1. 2008 12:18

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Dítě do 10 let
      Také nevím o tom, že byste měla nějaké zvýhodnění oproti jiným zaměstnancům. Termín čerpání dovolené určuje vždy zaměstnavatel, sice i s přihlédnutím k potřebám zaměstnance, ale pokud by Vám přes prázdniny kvůli množství práce dovolenou dát nemohl, pak Vám ji prostě dát nemusí. Jestliže Vám ji povolí a pak Vás bude potřebovat, má právo Vás z dovolené odvolat. Je povinen Vám nahradit výdaje, které Vám odvoláním vznikly - třeba zaplatit stornopoplatek při zrušení již zaplaceného zájezdu apod.
      Zaměstnavatel nemůže podřizovat chod podniku domácí situaci svých zaměstnanců.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).