Re: Vedení ú. externí firmou vs malé pol
Asi by nikdo nechtěl nahrávat si do účetnictví vámi předaná data, to je riskantní, nikdy nevíte, co si tím rozházíte, smažete apod. Ale předávat účetní firmě souhrnné doklady tam, kde to jde, to je rozumný nápad. Hotovost a dobírka klidně jedním dokladem za měsíc. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2008 13:34
Dobrý den,
zabývám se nákupem-prodejem a vedu si sám DE, jsem plátce DPH. Delší dobu přemýšlím o založení s.r.o., přičemž účetnictví by mi vedla některá z externích firem. Problém mám však s tím, že na sortimentu prodávaného zboží je nízká marže, cca 5% a mnoho prodaných položek a vystavených prodejek je do pár stovek korun. Avšak za zaúčtování každé takovéto položky si externí firmy berou řádově desitikoruny. Znamená to tedy, že na těchto prodejích bych prodělával. Neví tu někdo, jak se dá toto řešit v praxi?
S tím souvisí i druhý dotaz: na DE, sklad a fakturaci používám MoneyS3. Lze s úč. firmou např. dohodnout nastavení úč. programu (klidně jiného) u mě ve firmě, v kterém dělám pořád stejné věci (prodej-hotovost, prodej-dobírka) a pak jen předávat tyto data? Zbylé úč. případy by se dělaly ručně. Lze to takto vúbec, bez mé znalosti účetnictví?