Kde mám v DE zaúčtovat nosič palet?

• (neregistrovaný)

16. 1. 2008 15:45

Dobrý den,
    prosím o radu.Firma podniká v autodopravě.Vede DE,plátce DPH.Jedno auto-kamion měl nehodu. Do nosiče palet mu naboural osobní automobil z boční cesty.Vina byla na straně osobního automobilu.Na vlastní náklady si firma musela koupit nosič palet cena 46000 bez DPH.Plus ještě nástřik 10000 bez dph.Pojištovna měla zaplatit 56000. Zaplatila pouze 40000.Vše se událo v roce 2007.I platby a přijaté plnění.Teď to kontroluji a nevím,zda to mám správně.
    Kde jsem měla zaúčtovat nosič palet (když cena přesáhla 40000) - normálně do daňových výdajů a nástřik také do daňových výdajů.
    Poté přijaté plnění od pojišťovny do daňových příjmů?Firma si odpočetla DPH z nosiče palet i z nástřiku.

Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2008 19:06

anonym (neregistrovaný)

Re: Kde mám v DE zaúčtovat nosič palet?
      Zničený nosič palet byl již zřejmě celý odepsaný, nebo byl účtován již při pořízení rovnou do nákladů?
      Náhrada od pojišťovny 315/648, úhrada 221/315.
      Nový nosič palet vč. nástřiku bych dala na 022 a odepisovala. Nejedná se o opravu poškozeného, ale o pořízení nového a vstupní cena bude zahrnovat veškeré náklady související s pořízením (nástřik, doprava atd.). Na odpočet DPH jste měli nárok.

• 17. 1. 2008 11:21

helča (neregistrovaný)

My nemáme podvojné účetnictví.Vedeme daňovou evidenci.

• 17. 1. 2008 12:02

vera (neregistrovaný)

myslím si, že pokud to není oprava, tak určitě odepisovat, příjem od pojišťovny je zdanitelný příjem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).