Re: výpověď
Pokud tam tu konkureční doložku máte, pak ji musíte dodržet, jinak hrozí to, co jste si v ní smluvili.
Zřejmě jsem odpověď zapsal zase někam jinam...
Pokud nemáte sjednanou "konkurenční doložku" podle zák.46/2004 Sb. a nemáte sjednáno odstupné po dobu nejméně 12 měsíců nelze považovat Vaši smlouvu za nic jiného než "strašák" a nic Vás nezavazuje nějaké požadavky dodržovat. Pokud podáte výpověď nemá právo Vás zaměstnavatel nijak omezovat a nutit k pracovní abstinenci.
viz současný ZP:
Byla-li sjednána dohoda, kterou se zaměstnanec zavazuje, že se po určitou dobu po skončení zaměstnání, nejdéle však po dobu 1 roku, zdrží výkonu výdělečné činnosti, která by byla shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele nebo která by měla vůči němu soutěžní povahu,
!! je součástí dohody závazek zaměstnavatele!!, že zaměstnanci poskytne přiměřené peněžité vyrovnání, nejméně však ve výši průměrného měsíčního výdělku, za každý měsíc plnění závazku. Peněžité vyrovnání je splatné pozadu za měsíční období, pokud se účastníci nedohodli na jiné době splatnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2008 17:38
Dobrý večer, chci dát zaměstnavateli výpověď a nabídla mí práci jiná společnost, ale podniká ve stejném oboru, jako dosavadní zaměstnavat.
Mám v uzavřené pracovní smlouvě ..rok nesmím pracovat ve stejném nebo podobném oboru činnosti a nebudu v zaměstnaneckém poměru u společnosti, která má stejný nebo podobný předmět činnosti bez předchozího písemného souhlasu.
Když přesto nastoupím "ke konkurenci", hrozí mi postih, může bývalý zaměstnavatel požadovat nějakou náhradu, případně požadovat uhradit ušlý zisk nebo soudní spory???.Děkuji všem za odpověď.