Spolupracující osoby - výdaje %+DE

• (neregistrovaný)

17. 1. 2008 8:47

Dobrý den,

moc prosím o radu.
    S manželem chceme podat DP jako spolupracující osoby - oba mající ŽL, registravaní apod..
    já - uplatňuji výdaje procentem a budu převádět cca 20 % příjmů a výdajů na manžela jako spoluprac. osobu
    manžel - vede DE - tj. skutečné výdaje

Moje otázka zní, zda se mezi rozdělované výdaje zahrnují i zaplacené zálohy na ZP a SP...či nikoliv? Připadá mi divné rozdělovat i část vlastního pojištění...ale fakt nevím.. V DE je ZP a SP rovnou součást výdajů. U výdajů procentem jde ale o výdej navíc a uvádí se v DP zvlášť..

Moc díky za odpovědi!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2008 9:02

a. (neregistrovaný)

Re: spolupracující osoby - výdaje %+DE
      Řekla bych, že jako spolupracující osoby musíte danit dle stejných kritérií. DE a paušální výdaje lze kombinovat ve splečném zdanění manželů.

• 17. 1. 2008 21:37

ZB (neregistrovaný)

Můžete na manžela převést dohodnuté procento příjmů a výdajů ( jako součet paušálu a pojištění ). ; manžel může uplatnit výdaje dle skutečnosti + v příslušných řádcích DAP i jeho podíl na Vašich příjmech a výdajích ( % + SP+ZP ).

• 18. 1. 2008 8:05

jolana (neregistrovaný)

Chtěli jsme to s manželem udělat stejně a daňová poradkyně nám sdělila, že je to nepřípustné, že musíme oba použít paušál, nebo oba uplatňovat výdaje dle DE. Tak nevím

• 18. 1. 2008 14:42

LeaX (neregistrovaný)

To je nesmysl. Pokud přebíráte podíl na příjmech a výdajích spolupracující osoby, není vazba na způsob uplatnění vlastních výdajů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).