Re: datum usk.zd.pl. u záloh na el.en.
odpočet DPH z poskytnuté zálohy uplatňuji na základě daňového dokladu k přijaté záloze, který mi dodavatel pošle po obdržení zálohy. Neudělá-li to sám, požádejte ho o to. Můžete se uplatnit odpočet nejdříve v období, kdy DPH dodavatel odvede, na základě daň. dokladu
Ale ČEZ nikdy žádný další doklad o přijaté platbě neposílá?!! Měla jsem za to, že se jedná o platební kalendáře a tam že probíhá DPH podle plateb? A jako doklad mám rozpis záloh, kde je uvedeno v inf. pro plátce, že odpočet je možno ...uplatnit na základě tohoto daň.dokladu v případě zaplacení částky... /§28 ost.9 a§73 odst.1 zák.oDPH/. Takže když ČEZ přijatl zálohovou platbu v r. 2007 - měl by ji taky přiznat v r. 2007?
My pracujeme s PRE a ti nám automaticky posílají daň. doklad k záloze. Ve Vašem případě bych se asi pro jistotu informovala na ČEZ, zda zálohu skutečně obdrželi v prosinci, abych byla klidná. Ale jestliže jste to posílali 27.12., měli by ji do konce roku mít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2008 9:25
Prosím, poradí někdo: při placení záloh na el.en. uplatňuji odpočet DPH podle toho měsíce, kdy je záloha zaplacená. Ale teď mám "Platební kalendář-rozpis záloh" na zálohu 1/08 spl. 15,1,08, ale zaplacenou 27.12.07 - předpokládám, že platba Čezu došlo do 31.1207 - uplatním DPH ve 12/07 nebo 1/08???