Datum usk.zd.pl. u záloh na el.en.

• (neregistrovaný)

17. 1. 2008 9:25

Prosím, poradí někdo: při placení záloh na el.en. uplatňuji odpočet DPH podle toho měsíce, kdy je záloha zaplacená. Ale teď mám "Platební kalendář-rozpis záloh" na zálohu 1/08 spl. 15,1,08, ale zaplacenou 27.12.07 - předpokládám, že platba Čezu došlo do 31.1207 - uplatním DPH ve 12/07 nebo 1/08???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2008 9:53

a. (neregistrovaný)

Re: datum usk.zd.pl. u záloh na el.en.
      odpočet DPH z poskytnuté zálohy uplatňuji na základě daňového dokladu k přijaté záloze, který mi dodavatel pošle po obdržení zálohy. Neudělá-li to sám, požádejte ho o to. Můžete se uplatnit odpočet nejdříve v období, kdy DPH dodavatel odvede, na základě daň. dokladu

• 17. 1. 2008 10:01

EVA (neregistrovaný)

Ale ČEZ nikdy žádný další doklad o přijaté platbě neposílá?!! Měla jsem za to, že se jedná o platební kalendáře a tam že probíhá DPH podle plateb? A jako doklad mám rozpis záloh, kde je uvedeno v inf. pro plátce, že odpočet je možno ...uplatnit na základě tohoto daň.dokladu v případě zaplacení částky... /§28 ost.9 a§73 odst.1 zák.oDPH/. Takže když ČEZ přijatl zálohovou platbu v r. 2007 - měl by ji taky přiznat v r. 2007?

• 17. 1. 2008 10:07

a. (neregistrovaný)

My pracujeme s PRE a ti nám automaticky posílají daň. doklad k záloze. Ve Vašem případě bych se asi pro jistotu informovala na ČEZ, zda zálohu skutečně obdrželi v prosinci, abych byla klidná. Ale jestliže jste to posílali 27.12., měli by ji do konce roku mít.

• 17. 1. 2008 11:38

EVA (neregistrovaný)

Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).